Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co do podnoszonych przez feministki i lewaków z BLM oskarżeń o "cop propaganda" to posłużę się cytatem z Asetriksa i Obeliksa...

@kinasato: Chodzi o ten tekst jednej feministycznej blogerki czy o coś więcej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kinasato: Skąd pomysł, że autor recenzji to feminista czy członek BLM? Wydaje mi się, że część osób za bardzo nie ogarnia, że angielskie słowo ''propaganda'' nie ma tak pejoratywnego wydźwięku jak u nas. Moglibyśmy powiedzieć, że W11: Wydział śledczy to cop proganda i znaczy to tyle, że produkcja pokazuje policję tylko w jasnym świetle. Jeżeli tak faktycznie wygląda anime to wymienienie jego cechy nie może być sprowadzone do mitycznego lewactwa.
  • Odpowiedz
@Logytaze: Już od samego startu się odpaliłeś. Ty naprawdę tego nie widzisz? Robisz takie zagrania cały czas, nagminnie.

Chodzi o ten tekst jednej feministycznej blogerki czy o coś więcej?

odpisuje Ci, że jest więcej takich tekstów i wklejam losową recenzję, na co
  • Odpowiedz
@kinasato: Nie oglądałem tego, ale przejrzałem sobie mangę, by wyrobić zdanie przed ewentualnym seansem. Niestety, to co zobaczyłem mi się nie spodobało. O ile sama koncepcja jest ok, to prowadzenie fabuły wydawało mi się sztuczne. Brakowało mi szablonowości w postaciach, dzięki której konkretni ludzie czymś mocniej się wyróżniali. No i strona techniczna o ile nie jest totalnie zła, to jest niesamowicie nudna i nijaka.
  • Odpowiedz
@vries: No jest to tytuł specyficzny i dlatego jak wspomniałem, na pewno zostanie niszowym. Dla mnie ogromnym plusem jest fakt, że jest to prawdziwy seinen, a nie tylko z nazwy, takie pozycje to rzadkość. Co do fabuły to ciężko ją oceniać jak prawie jej nie ma. 75% to dosłownie pokazane jakieś procedury albo postępowania krok po kroku.

Poza tym urzekło mnie jakie czasami dziewczyny są okropne. Dały typowi mandat, ten
  • Odpowiedz