Wpis z mikrobloga

Potrzebowałem się dzisiaj dostać z dzieckiem pilnie do lekarza. Pojechałem do swojej przychodni, no niestety, będzie ciężko, w kolejce do gabinetu 17 kobiet z Ukrainy, ile dzieciaków to nawet nie dało się policzyć.

Trudno, pojechałem do drugiej przychodni, tam zawsze jest trochę luźniej. Samych "pilnych przypadków" kilkanaście a jeszcze są ludzie z dziećmi które normalnie były umówione na godziny. Nic nie da się zrobić.

Poprosiłem panią na recepcji, żeby zadzwoniła do szpitala, czy z naszym przypadkiem nas przyjmą na sorze (Żwirki). To samo, cały sor dziecięcy zawalony dziećmi z Ukrainy, bez zagrożenia życia mówią, żeby nawet nie przyjeżdżać.

I wiecie co? G---o.

Trwa wojna. Kilkaset kilometrów ode mnie spadają rakiety, zrzucane są b---y, giną ludzie.
Ojcowie tych dzieci które "zajęły nasze miejsce" u lekarza w tym momencie walczą o to, żebyśmy ja czy moi synowie w przyszłości nie musieli walczyć z orkami.

Musiałbym być skończonym robakiem, żeby na to narzekać.

Pojechaliśmy do prywatnego szpitala na wizytę, mojemu synowi udało się bez większych problemów pomóc.

Zdecydowanie wolę mieć takie problemy niż żeby w Polsce działo się to co obecnie na Ukrainie.
Prywatna wizyta u lekarza czy brak miejsca w żłobku najbliżej domu to bardzo niska cena jak za to co otrzymujemy w zamian.

#ukraina
#wojna
#polska
robertx - Potrzebowałem się dzisiaj dostać z dzieckiem pilnie do lekarza. Pojechałem ...

źródło: comment_16503808870keo4YzGSl1zbXUxgOaDiW.jpg

Pobierz
  • 250
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ROCKNROLLLA: Nigdzie nie napisałem że jest ok i tak powinno być, zwróć uwagę że lepiej niż 20 razy pisałem, że winni za ten stan rzeczy są nasi wspaniali politycy którzy rządzą czy rządzili Polską przez ostatnie lata bo nie zrobili nic żeby problem służby zdrowia rozwiązać
  • Odpowiedz
@robertx: Wysryw. Mamy nie narzekać na system który przy każdym najmniejszym zawachaniu praktycznie nie działa i prawdopodobnie zdechniesz w poczekalni?
  • Odpowiedz
@robertx: brzmi jak ta sama propaganda od windy tylko dla Ukraińców tylko przypudrowane. Na końcu paragon w kwotą z kosmosu aby ludzi i tak złapał w---w, i niechęć do Ukraińców.
  • Odpowiedz
@robertx: Zgodzę się z Tobą po części, ale rozumiem tez drugą stronę. Ludzie płacą za służbę zdrowia, nie stać ich wydać 400 zł jednorazowo na wizytę, która powinna być darmowa.
Niemniej złość powinna być kierowana w stronę polskiego rządu, a nie w stronę Ukraińców. Nie ich wina, ze wojna i nie ich wina, ze mamy takich ludzi u władzy
  • Odpowiedz
@robertx: nie g---o tylko mamy s---------y system opieki zdrowotnej który jest do gruntownej zmiany, to jest j----a patologia że płacisz przez wile lat w c--j hajsu ze składek zdrowotnych a jak przychodzi co do czego i tak lecisz prywatnie bo gigantyczne kolejki albo uchodźcy zajmują twoje miejsce defacto, jasne, powinni otrzymać pomoc, ale najpierw powinni być obsłużeni polacy którzy przez lata wrzucili masę pieniędzy swoich i płacą tutaj podatki, chyba
  • Odpowiedz
@robertx: nie no serio jest sie z czego cieszyć, że zyjemy w kraju w ktorym nic k---a nie działą i pierwszy lepszy niestandardowy czas *(wpierw covid, teraz wojna u sąsiada) r---------a nam służbę zdrowia w drobny mak, za którą płacisz całe życie i na koniec musisz i tak w-----ć kupe siana na prywatne wizyty bo NFZ niewydala.
  • Odpowiedz
Z tego co mi się udało ustalić na podstawie własnych doświadczeń Polacy i Ukraińcy są traktowani tak samo, moim zdaniem to sprawiedliwe

@robertx: A moim nie bo to my utrzymujemy ten system.
  • Odpowiedz
Wejść do poczekalni, W---------ć wszystkie ukraińskie dzieci czekające w kolejce przez okno, zawyć złowieszczo i wbić do lekarza BO MI SIE NALEŻY

@robertx: Tak frajerku, płacącym podatki i zus się to zwyczajnie należy.
  • Odpowiedz