Aktywne Wpisy
OVHcloud +131
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +21
Trudno, pojechałem do drugiej przychodni, tam zawsze jest trochę luźniej. Samych "pilnych przypadków" kilkanaście a jeszcze są ludzie z dziećmi które normalnie były umówione na godziny. Nic nie da się zrobić.
Poprosiłem panią na recepcji, żeby zadzwoniła do szpitala, czy z naszym przypadkiem nas przyjmą na sorze (Żwirki). To samo, cały sor dziecięcy zawalony dziećmi z Ukrainy, bez zagrożenia życia mówią, żeby nawet nie przyjeżdżać.
I wiecie co? G---o.
Trwa wojna. Kilkaset kilometrów ode mnie spadają rakiety, zrzucane są b---y, giną ludzie.
Ojcowie tych dzieci które "zajęły nasze miejsce" u lekarza w tym momencie walczą o to, żebyśmy ja czy moi synowie w przyszłości nie musieli walczyć z orkami.
Musiałbym być skończonym robakiem, żeby na to narzekać.
Pojechaliśmy do prywatnego szpitala na wizytę, mojemu synowi udało się bez większych problemów pomóc.
Zdecydowanie wolę mieć takie problemy niż żeby w Polsce działo się to co obecnie na Ukrainie.
Prywatna wizyta u lekarza czy brak miejsca w żłobku najbliżej domu to bardzo niska cena jak za to co otrzymujemy w zamian.
#ukraina
#wojna
#polska
@robertx:
Całe szczęście tylko orki zabijają ludzi. Nikt w Polsce jeszcze nie umarł z powodu niewydolnej służby zdrowia, na pewno nie, przecież byśmy wiedzieli prawda?
@robertx: Ja w pełni popieram Ukrainę, ale ty jednak trochę upośledzony to jesteś XD Oni walczą za swój kraj, gdzie Rzym gdzie Krym XD Ty wierzysz w to, że jak padnie Ukraina, to potem Rosja FULL WAR ON NATO XD?
@NieistotneKto.
@robertx: skończ pitolić, realia są takie że dostaniesz refunda z prywatnego TU jak im wyślesz ten rachunek z podpiskiem że nie mieli Cię jak przyjąć.
No, chyba że nie kontaktowałeś się ze swoją infolinią, to wtedy jesteś 4 stówki w plecy i trochę mądrości do przodu.
Już ci tłumacze. Ruskie by to zrobili tylko nie wiadomo kiedy, kwestia dogodnych warunków.
W najbardziej prawdopodobnym scenariuszu Amerykanie by musieli wycofać się z Europy i przenieść się na Pacyfik w obronie Tajwanu a
Prawda jest taka, że zapłaciłeś podwójnie. Najpierw składkę na NFZ a potem płacąc prywatnie.
Taniej by było jakbyś w poczekalni wyciągnął 200 zł i powiedział, że ten kto cię wpuści za siebie dostanie kasę.
2. Chyba nie myślałeś, że ktoś Cię przyjmie od ręki?
W NiŚOZ i na SOR się czeka.
Ukraińców
Trzeba było zrobić osobne kolejki do Ukraińców
- raz że organizacyjnie tak łatwiej (zwłaszcza jelsi w danej przychodni wiedzą że będzie ich dużo)
- pandemia i te sprawy. Choć tak zapomniałam. Że rządzący już odwołali wirusa i już nie trzeba się go bać xd