Wpis z mikrobloga

Potrzebowałem się dzisiaj dostać z dzieckiem pilnie do lekarza. Pojechałem do swojej przychodni, no niestety, będzie ciężko, w kolejce do gabinetu 17 kobiet z Ukrainy, ile dzieciaków to nawet nie dało się policzyć.

Trudno, pojechałem do drugiej przychodni, tam zawsze jest trochę luźniej. Samych "pilnych przypadków" kilkanaście a jeszcze są ludzie z dziećmi które normalnie były umówione na godziny. Nic nie da się zrobić.

Poprosiłem panią na recepcji, żeby zadzwoniła do szpitala, czy z naszym przypadkiem nas przyjmą na sorze (Żwirki). To samo, cały sor dziecięcy zawalony dziećmi z Ukrainy, bez zagrożenia życia mówią, żeby nawet nie przyjeżdżać.

I wiecie co? G---o.

Trwa wojna. Kilkaset kilometrów ode mnie spadają rakiety, zrzucane są b---y, giną ludzie.
Ojcowie tych dzieci które "zajęły nasze miejsce" u lekarza w tym momencie walczą o to, żebyśmy ja czy moi synowie w przyszłości nie musieli walczyć z orkami.

Musiałbym być skończonym robakiem, żeby na to narzekać.

Pojechaliśmy do prywatnego szpitala na wizytę, mojemu synowi udało się bez większych problemów pomóc.

Zdecydowanie wolę mieć takie problemy niż żeby w Polsce działo się to co obecnie na Ukrainie.
Prywatna wizyta u lekarza czy brak miejsca w żłobku najbliżej domu to bardzo niska cena jak za to co otrzymujemy w zamian.

#ukraina
#wojna
#polska
robertx - Potrzebowałem się dzisiaj dostać z dzieckiem pilnie do lekarza. Pojechałem ...

źródło: comment_16503808870keo4YzGSl1zbXUxgOaDiW.jpg

Pobierz
  • 250
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Trwa wojna. Kilkaset kilometrów ode mnie spadają rakiety, zrzucane są b---y, giną ludzie.

Ojcowie tych dzieci które "zajęły nasze miejsce" u lekarza w tym momencie walczą o to, żebyśmy ja czy moi synowie w przyszłości nie musieli walczyć z orkami.

@robertx:
Całe szczęście tylko orki zabijają ludzi. Nikt w Polsce jeszcze nie umarł z powodu niewydolnej służby zdrowia, na pewno nie, przecież byśmy wiedzieli prawda?
  • Odpowiedz

@robertx: Ja w pełni popieram Ukrainę, ale ty jednak trochę upośledzony to jesteś XD Oni walczą za swój kraj, gdzie Rzym gdzie Krym XD Ty wierzysz w to, że jak padnie Ukraina, to potem Rosja FULL WAR ON NATO XD?

@NieistotneKto.
  • Odpowiedz
@Jachnucy: Czyli uważasz, że ta jedna bidna Ukraina przesądza, że Rosja może wjechać w NATO? Serio, zastanów się. To tak jakbyś mi powiedział, że jak USA zajmie nie wiem, Gruzję, to potem rzuci się na Chiny.
  • Odpowiedz
Pojechaliśmy do prywatnego szpitala na wizytę, mojemu synowi udało się bez większych problemów pomóc.

@robertx: skończ pitolić, realia są takie że dostaniesz refunda z prywatnego TU jak im wyślesz ten rachunek z podpiskiem że nie mieli Cię jak przyjąć.

No, chyba że nie kontaktowałeś się ze swoją infolinią, to wtedy jesteś 4 stówki w plecy i trochę mądrości do przodu.
  • Odpowiedz
@Jachnucy: Czyli uważasz, że ta jedna bidna Ukraina przesądza, że Rosja może wjechać w NATO? Serio, zastanów się. To tak jakbyś mi powiedział, że jak USA zajmie nie wiem, Gruzję, to potem rzuci się na Chiny.

Już ci tłumacze. Ruskie by to zrobili tylko nie wiadomo kiedy, kwestia dogodnych warunków.

W najbardziej prawdopodobnym scenariuszu Amerykanie by musieli wycofać się z Europy i przenieść się na Pacyfik w obronie Tajwanu a
  • Odpowiedz
@robertx dałeś się upodlić, najpierw przez covid a teraz przez Ukrainę.
Prawda jest taka, że zapłaciłeś podwójnie. Najpierw składkę na NFZ a potem płacąc prywatnie.

Taniej by było jakbyś w poczekalni wyciągnął 200 zł i powiedział, że ten kto cię wpuści za siebie dostanie kasę.
  • Odpowiedz
@robertx: 1. 430 złotych to jest uczciwa cena za poradę chirurgiczną w trybie pilnym. Ja sam, ze względu na swoją przypadłość, muszę konsultować się z chirurgiem i za wizytę u dobrego specjalisty trzeba wyskoczyć przeważnie 200 złotych w trybie planowym, a jak patrzę na ZnanyLekarz to już coraz częściej widuję stawki z przedziału 250-300 złotych.
2. Chyba nie myślałeś, że ktoś Cię przyjmie od ręki?
W NiŚOZ i na SOR się czeka.
Ukraińców
  • Odpowiedz
@robertx politycy jak zawsze nie podumali.
Trzeba było zrobić osobne kolejki do Ukraińców
- raz że organizacyjnie tak łatwiej (zwłaszcza jelsi w danej przychodni wiedzą że będzie ich dużo)
- pandemia i te sprawy. Choć tak zapomniałam. Że rządzący już odwołali wirusa i już nie trzeba się go bać xd
  • Odpowiedz
Rozumiem, że za paliwo też zapłacisz 50zl za litr i 25 za chleb jeżeli, to ma być cena pokoju? XD Pomagać też trzeba umieć. Nawet przy ratowaniu życia. Najpierw bezpieczeństwo własne. Ale skoro mój naród jest głupi, to widocznie jest skazany na samozaoranie. Większość tych ukrów robi sobie badania, które nie są im jakoś specjalnie niezbędne. Przez co inni mogą badań nie doczekać. Coś jak stare baby, które przychodzą do lekarza nie
  • Odpowiedz
@TS_X9: a dziękuję. Nie wiem po co ten sarkazm, jest jak jest i nie jest to wina Ukraincow tylko ruskich, no i polskich polityków że służba zdrowia wygląda jak wygląda
  • Odpowiedz