Aktywne Wpisy
damienbudzik +331
Czy niektórzy naprawdę nie słyszą swoich myśli? Lol, w jaki sposób oni "myślą" w takim razie?
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
ElectroNICK +188
Mam w pracy nowego kolegę z Turcji, wierzy w Allaha. Codziennie się modli na tej macie na podłodze itp. No i w kiblu pojawiła się butelka. Myślałem że to śmieć to wywaliłem. A on podchodzi do mnie i się pyta czy to ja wywaliłem butelkę, oczywiście powiedziałem ze tak bo to śmieć. A on mi tłumaczy że tą butelką podmywa sobie dupę bo inaczej ma sklejone poślady xD Także jak macie w
Sytuacja 1
Osoba A ma wlaczonego neta, osoba B nie
Osoba A wysyla wiadomosc do osoby B. Wiadomosc SMS dochodzi dopiero po kilkunastu minutach! Czy iPhone nie potrafi zrobic jakies pinga na urzadzenie B i stwierdzic od razu czy wyslac iMessage czy SMS?
Sytuacja 2 (odwrotna)
Osoba A nie ma wlaczonego neta, a osoba B ma
A wysyla wiadomosc do B. Analogicznie jak wyzej.
Jest to irytujace. Piszesz do zony 'jestem w sklepie, chcesz cos?' i jesli zona nie ma wlaczonego neta to dostanie SMS jak juz wroce do domu...
#iphone #apple #imessage
1. Zeby nie marnowac baterii.
2. Zeby tymczasowo nie dostawac powiadomien. Jakby nie patrzec to najprostszy sposob zeby ktos sie do ciebie dodzwonil, czy napisal sms, ale nie dostajesz glupich powiadomiec z apek.
3. Jak juz raz wylaczysz transmisje, a w domu siedzisz na wifi to latwo zapomniec wlaczyc transmisje po wyjsciu z domu.
Naprawde nie rozumiem tak naprawde powod
Wystarczy mieszkać na wsi czy jechać trasą gdzie zasięg pojawia się i znika by to był problem i nawet możesz mieć włączone wszystko co się da.
Pracuje w branzy IT i podstawowa sprawa zawsze jest myslenie nie tylko o 'happy path', czyli co jesli uzytkownik A lub B nie ma wlaczonej transmisji. To jest fundament budowania aplikacji.
Mam prawo wylaczyc transmisje i tak naprawde nikogo
iMessage jak nazwa wskazuje uzywa internetu...
wysylaj smsy i 0 problemu.
@kermirz: Ja uwielbiam Apple i mam ich wiele produktów, jednak nie mam klapek na oczach i widzę minusy
@piotrek1989: a w którym miejscu iPhone pyta za pomocą czego wysłać wiadomość? iMessage jest fajne, ale jak widać nie doskonale