Aktywne Wpisy

Putrid +238

Minieri +202
Fassbender (ʘ‿ʘ) #ladnygol, Jagiellonia - Bruk-Bet Termalica 0:3
Mirror: https://streamin.one/v/925cbf5d
#golgif #mecz #jagiellonia #termalica #ekstraklasa
Mirror: https://streamin.one/v/925cbf5d
#golgif #mecz #jagiellonia #termalica #ekstraklasa

źródło: comment_1649936439fcQEoZQ2rhaLXozkzVIFzi.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@siwyeresdwa: a jakie są "systemy" do nawodnienia? Przecież to wszystko jest ustandaryzowane, można sobie dowolnie mieszać producentów poszczególnych elementów. Tutaj masz zraszacze Rainbird, rury polskiej firmy, sterownik Hunter, złączki polskiej firmy, skrzynka na elektrozawory inna marka, kabel sterujący inna firma, pompa Omnigena, jest jeszcze instalacja z zaworem czerpalnym i zbiornikiem buforowym (ale nie polecam tego mieszać z systemem automatycznego nawadniania), elektrozawory Rainbird, zaciski na kable
@siwyeresdwa: dobre ujęcie wody (polecam moje filmy na których pokazuję wiercenie studni) to podstawa - bez dobrego ujęcia wody nie ma mowy o dużym wydatku wody a bez dużego wydatku wody trzeba dzielić nawodnienie na pierdyliard sekcji. Pod dobre ujęcie wody można podpiąć wydajną pompę. Rury też muszą być odpowiedniej średnicy. Ja to robię intuicyjnie bo za dużo jest zmiennych żeby
@wszystko_wiem: u siebie się robi eksperymenty a sprawdzone rozwiązania u klienta. Może niedługo będę montował pompy ciepła woda-woda czyli najbardziej wydajne ze wszystkich rodzajów.
@siwyeresdwa: co ci po ciśnieniu statycznym gdy po odkręceniu zaworu leci 10 litrów na minutę? Przy nawadnianiu najważniejszy parametr to wydatek wody a nie ciśnienie. Praktycznie każda pompa hydroforowa a tym bardziej głębinową daje wystarczające ciśnienie. Ale jeśli puścisz to grubą rurą to nagle ciśnienie spada do zera bo brakuje odpowiedniego wydatku wody.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Twarognasernik: nie kojarzę o co chodzi
@wszystko_wiem: u mnie też kiedyś zrobię zajebiście. Na przykład GWC do wentylacji wyszedł perfekcyjnie. Pompa ciepła też będzie pierwsza klasa. Ocieplenie zrobiłem bardzo dobrze, dokopałem ściany do fundamentów i przy okazji zabezpieczyłem przed wilgocią. Zrobiłem masę takich technicznych usprawnień. Jak już skończę swoją robotę to wezmę ekipę od wykonczeniowki i mi w dwa tygodnie wszystko o--------ą na wysoki połysk.