Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +506
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
Kagernak +204
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#antynatalizm #ekologia #gownowpis #oswiadczenie
Nowe, nie znałem (-‸ლ)
@Hetman_Wielki_Koronny: Czyli nie powiedział niczego takiego?
@Hetman_Wielki_Koronny:
1. To obywatele krajów rozwiniętych są największym obciążeniem dla planety, a nie trzeciego świata. Różnica jest w rzędach wielkości
2. Przestać się rozmnażać powinniśmy wszyscy, ale wyłącznie dobrowolnie i świadomie. Przymusowa sterylizacja to p-----c. Domyślam się, że jej zwolennicy uzasadniają taki pomysł tym, że zapobiegnie się nieskończonej ilości potencjalnego cierpienia w przyszłości. Natomiast dopóki ktoś się nie
@alteron: Wiesz, że nie odróżniasz istot żywych od istot nieistniejących tudzież martwej materii? Wiesz że nakłanianie kogoś do samobojstwa jest karalne?
Komentarz usunięty przez autora
@Zgrywajac_twardziela: przecież biały człowiek się już teraz rozmnaża na granicy zastępowalności pokoleń albo nawet poniżej tej granicy. Więc? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Założenia antynatalizmu są jednoznaczne ludzie życie = cierpienie, zostajesz stworzony bez zgody i skoro uważasz że tak jest to również ty żyjesz w cierpeniu i nie chcesz żyć ergo wniosek jest prosty trzeba ten problem rozwiązać. Dzisiejsza nauka pozwala zrobić to bezboleśnie.
Dodatkowo jeśli dochodzi wpływ czlowieka na ekosystem to każdy dzień przeżyty dokłada do zniszczenia tego ekosystemu.
Jest różnica, między chęcią zabicia się a stwierdzeniem, że wolałoby się nigdy nie urodzić. Osoba, która już powstała czasem jest zmuszona żyć nawet w olbrzymim cierpieniu, ponieważ np. nie chce, aby jej rodzina cierpiała lub boi się śmierci. Cierpienie, jakiego niektórzy ludzie musieliby doświadczyć, aby zdecydować się na eutanazję jest niewyobrażalnie wysokie. Ty