Wpis z mikrobloga

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bardzospokojnyczlowiek: inna sprawa, że te przejazdy też mogłyby mieć zapory albo chociaż sygnalizację świetlną i dźwiękową. Ostatnio rowerem przecinałem tę linię i pociąg pojawił się trochę z dupy. Niestety, ale infrastruktura musi myśleć za ludzi, bo ludzie są głupi
  • Odpowiedz
@Ogau nie no jasne, może niech każdy jeździ z instruktorem jeszcze. Jest stop i krzyż sw. Andrzeja? Ja rozumiem, że może się zdarzyć nieoczekiwana awaria i ktoś przypadkiem utknie na przejeździe, ale biorąc udział w ruchu, czy to jako kierowca, czy rowerzysta, czy nawet pieszy trzeba myśleć, a za brak myślenia trzeba płacić. Ale masz rację ludzie są głupi. Jadąc ostatnio z Sobótki mija się odremontowaną, ale jeszcze nie czynna oknie
  • Odpowiedz
za brak myślenia trzeba płacić

@Viking-: ja tam jakiś dziwny jestem, ale wolę zapłacić za światła i dzwonek z podatków, niż żeby ktoś płacił życiem, bo się zamyślił. Ja wiem, że 100% winy kierującego, ale no ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Ogau oczywiście, jestem podobnego zdania. Powinno być jak najwięcej (a najlepiej wszystkie) przejazdów z rogatkami. Nie zmienia to faktu, że musimy myśleć. Mi też zdążą się zamyśleć, ale też jestem świadom, że taka beztroska może mnie kosztować ;)
  • Odpowiedz