Aktywne Wpisy

Sonny86 +442

z0mb1e +144
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz

Mam tabele Zajezdnie oraz Autobusy, oczywiście jeden to wielu. Kluczem głównym zajezdni jest id, kluczem głównym autobusu jest numerBoczny, kluczem obcym w tabli autobusy jest zajezdnia.
Polecenie: Podać liczbę autobusów w rozbiciu na zajezdnie.
Wie ktoś jak to zrobić?
#sql #programowanie
SELECT COUNT(*) FROM Autobusy GROUP BY zajezdnia
Chyba, albo zamiast joina możesz to w where dac
SELECT COUNT(numerBoczny), idZajezdni FROM Autobusy GROUP BY idZajezdni;Daje poprawne wyniki, w
Jakieś dalsze porady?
@Onoki: (#) no zamiast id zajezdni w select daj nazwe zajezdni i group by nazwa
SELECT COUNT(1),nazwaZajezdni FROM
(SELECT numerBoczny,nazwaZajezdni FROM
źródło: comment_5rI14P74Sdw0y0IuRAEY8nrusl61f5TH.jpg
Pobierz@plushy: Oczywiście, ja nie narzekam na moje studia. :D Bardzo je lubię i uważam, że tak to właśnie powinno wyglądać. To nie jest podstawówka, w której prowadzi się dzieci za rączkę. :)