Wpis z mikrobloga

Mirki, rozważam zakup domu na wsi, ale obawiam się trochę o kwestie internetu. Zawsze korzystałem ze światłowodu, ale we wsi w której jest dom, który chce kupić nie ma internetu stacjonarnego. Jest za to dobry zasięg LTE i to u wszystkich dużych operatorów, natomiast wszędzie są limity danych. 500 GB za stówę byłoby znośnie, ale trudno mi jakoś oszacować na ile to może mi starczyć, bo pracuje na kompie (teamsy, mail) , oglądam filmy na tv (netflix itp., ale nie codziennie, nie mam tyle czasu) i w sumie tyle. Nie gram po sieci, czasem coś ściągnę na ps5. Ktoś kto korzysta z jakiegoś plusa czy Playa może coś podpowiedzieć jak to wygląda w praktyce i czy da się tak żyć nie tracąc przy tym godności człowieka?

#kiciochpyta #internet #wies #dom
GrammarNazi - Mirki, rozważam zakup domu na wsi, ale obawiam się trochę o kwestie int...

źródło: comment_1649052898lu7Spcsnu5HAw8mai8HIWq.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DzikiBomber: ale to też jest różnie z tym. u moich rodziców jest głównie tv, mail, może zoom/whatsapp na video, web i im czasem nie starcza. ja z ciekawości sprawdziłem za ostatnie 2 tygodnie od 23 marca bo wcześniej byłem w europie przez 3 tygodnie, nabiłem na samym ssh 605gb.
  • Odpowiedz
@GrammarNazi: U mnie za czasów radiówki 8 megabitów to z 300-400 GB szło na miesiąc, bo wszystko oglądało się w 720p a teraz sam brat u którego netflix i youtube chodzi 24 na dobę pociągnie 700GB plus ja pewnie ze 400GB.

Zobacz w windowsie (jeśli korzystasz z tego systemu) w ustawieniach sieciowych masz statystyki ile użyłeś danych na co w ciągu miesiąca.
  • Odpowiedz
  • 2
@Karonon Ok, ale tutaj chciałem skupić się na temacie internetu. Akurat ja mam auto służbowe, żona jeździ samochodem z LPG, więc dramatu nie powinno być. A w razie czego do wioski dociera też komunikacja miejska.
  • Odpowiedz