Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +41
Cześć, toniemy.
Nie bardzo wiem jak stare marki mają przetrwać skoro byle corolla jest w cenie chińskiego suva.
I nawet nie piszcie głupot typu "potem na części do chińczyka czekasz 2 miesiące" bo siedzę na grupkach i ludzie narzekają, że nawet do głupiego seata czy skody muszą czekać po miesiąc lub dwa na zwykłą szybę i lampy xD
#motoryzacja
Nie bardzo wiem jak stare marki mają przetrwać skoro byle corolla jest w cenie chińskiego suva.
I nawet nie piszcie głupot typu "potem na części do chińczyka czekasz 2 miesiące" bo siedzę na grupkach i ludzie narzekają, że nawet do głupiego seata czy skody muszą czekać po miesiąc lub dwa na zwykłą szybę i lampy xD
#motoryzacja
źródło: chinks
Pobierz
Mega_Smieszek +240
źródło: temp_file6975514216753595442
Pobierz

Czy ma sens optymalizacja wykorzystania produkcji energii z PV w ten sposób, że podłączam grzałkę 2kW(CWU, zasobnik 300L, 5 osób) z termostatem przez jakiś sterownik, który włącza jej zasilanie powiedzmy od 8:00 do 17:00 codziennie(czas koryguję doświadczalnie). Czyli w godzinach, w których jest największa szansa na wykorzystanie energii bezpośrednio z PV.
Woda byłaby przegrzewana(np 60stC) a na wyjściu z zasobnika dołożyłbym zawór trójdrogowy do wymieszania z zimną aby w kranie miała komfortową temperaturę.
#pv #dom #budujzwykopem #remontujzwykopem #diy #hydraulika #elektryka #elektroda #pytanie
#fotowoltaika
Co sądzisz o zainstalowaniu zaworu trójdrogowego? Myślę, że nie będzie to sprawiało żadnych problemów.