Aktywne Wpisy

vieniasn +10
jakie macie hobby lub zainteresowania (picie piwa się nie liczy)

Zazdro +16
Nie piłem pięć lat. Dwie godziny temu rozstałem się z kobietą i mimo że związek nie trwał długo, to jest mi zajebiście źle i chętnie bym się napił. Na razie się trzymam, bo wiem, że mógłbym polecieć w kilka dni, a choćby z samochodem muszę na przegląd pojechać.
#a-----l #alkoholizm
#a-----l #alkoholizm

@fujiyama: nie oczekiwały. Francja jako kraj przewodniczący Radzie UE dość szybko jak na instytucje unijne skoordynowały sankcje, jako mocarstwo nuklearne odpowiedziało groźbą symetrycznej odpowiedzi na Rosję. Niemcy w------y do kosza swoją politykę energetyczną, zwiększają w trymiga wydatki na zbrojenia. Niemcy trochę położyły się na płaszczyźnie PR-owej, ale jak się spojrzy na dane, to koszty
Gdyby nie przygotowanie Ukrainy i strach Niemiec przed tym, że będą następni widząc skalę bestialstwa mielibyśmy pełną obojętność wobec tej wojny i sponsoring pod hasłem "musimy bo zamarzniemy".
10 lat wspomagania państwa terrorystycznego vs "przyznawanie się do błędu w ocenie zachodu". XD
Zachód jest taki sam jak był miesiąc temu tylko okazało się,
@fujiyama: jak wchodzimy w gdybanie, to Konfederacja u władzy zamknęłaby granice na uchodźców i nie wysłała broni, bo "Banderowcy", "zadbajmy o własne bezpieczeństwo" i "nie wolno drażnić Putina" xD
@yourfatherdrunk: to jest najlepsze, że krytycy federalizacji UE, oczekują od UE działań jakby była federacją xD
W przypadku biernej postawy zachodu i NATO (pivot USA na Pacyfik, współpraca Europy) moglibyśmy być następni wymachując szabelką.
Polityka międzynarodowa to warianty, scenariusze, interesy i układy, a nie "jestem dobry, a Wy to zdrajcy i tchórze"
@fujiyama: czego jeszcze oczekujesz od krajów zachodnich, żeby nie nazwać je biernymi?
Ale tak konkretnie, a nie o pivotach i ogólniki o "wariankach, scenariusz, interesach i
Zachód zmienił postawę bo dostrzegł korzyść w niszczeniu Rosji.
słaby zachód, słaby zachód, bójcie się potężnej rosji, nato nas zdradzi!!!!1111
ehhhhhhh, co ja się spodziewałem, poza powtarzaniem jak katarynka kilku mądrze brzmiących słów.
matki byś tak nie bronił jak śmiecia bosaka
Wyszydzał tych, którzy powtarzali, że na koniec zostaniemy i tak sami?
A tak powtarzasz tylko slogany o zjednoczonym zachodzie po naszej klasie politycznej, która nie ma innego wyjścia tylko "kochać" NATO i USA. Na siłę własnego wojska nie ma co liczyć - zrobili wszystko przez ostatnich 30 lat, żeby nas rozbroić.
@fujiyama: odpisałem wcześniej, to w ogole się nie odniosłeś. Powtórzę zatem
czego oczekujesz od krajów zachodnich, aby nie nazwać je biernymi?
A teraz dodam, kto "zrobili" wszystko przez ostatnie 30
Klasa polityczna RFN dalej nie zajmuje oczywistego stanowiska za co jest co dziennie krytykowana w prasie.
Politycy dalej stoją w rozkroku - za dużo kasy dostali ze wschodu.
Nasi politycy w większości są tacy sami.
Pierwsze z brzegu - brak współpracy z oprawcami. Zresztą pisałem to wyżej.
Kierowanie się deklarowanym dobrem wspólnym w UE, a nie korzyściami własnego kraju jeśli mamy być wspólnotą.
Wszystko tak trzeba napisać czarno na białym?
Komentarz usunięty przez autora