Wpis z mikrobloga

Jak sie w Biedronce na samoobslugowych kasach nabija towar w wiekszej ilosci? Tzn mam np 10 zgrzewek wody po 6 szt kazda i nie chce skanowac 60x jednej butelki... Wybiera sie jakas magiczna opcje czy jaki #!$%@?? Z tego co pamietam to nie widzialem opcji ze np pisze ilosc a pozniej skanuje towar. Prosze o pomoc i dziekuje, w mojej Biedronce nie za bardzo kumaja po polsku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#biedronka #zakupy #zycie #kiciochpyta
  • 75
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Stingeree: każdy samoobsługowe to fajna rzecz, ale ilość miejsca w nich to jest kpina. Zmieszczą się raptem małe i może średnie zakupy dla jednej osoby, a i tak trzeba główkować jak to wszystko na też na wadze położyć.
  • Odpowiedz
@Stingeree: Na zgrzewce na rączce masz kod kreskowy, zeskanuj i opcja jest żeby wybrać więcej niż 1.
Zdziwiłem sie jak ostanio mi to pani pokazała
  • Odpowiedz
@sing: @doznanie:
Lidl i Kaufland niemieccy panowie którzy mysla że Ty Polak na pewno coś ukradłeś więc lepiej jeszcze odbij paragon na bramce zanim pozwolą Ci wyjść ze sklepu.
Biedronka może ma uposledzone kasy (chociaż IMO przy moim uzytkowaniu zgodnym z przeznaczeniem - drobne zakupy dla 1-2 osob - są zupełnie ok) ale przynajmniej można wyjść normalnie

Tak samo upokarzające jak czytanie faktur przez ochroniarzy w Selgrosie i
  • Odpowiedz
@Stingeree: bierzesz 10 zgrzewek wody, rozpierdzielasz każdą. Folie rzucasz gdzieś w kąt, butelki do wózka. Wołasz ekspedientke żeby pomogła Ci skasować tę wodę. Jak się pyta ile jej jest, to mówisz "nie wiem". Niech se policzy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Stingeree: Jeśli na opakowaniu nie ma kodu zbiorczego to tylko kasjer może podejść i wbić daną ilość jednego towaru na raz. Głupie, ale klient nie ma możliwości zrobienia tego samodzielnie.
  • Odpowiedz
@doznanie: parę lat nie byłem no ale tak było. Odchodziles od kasy i przed wyjściem stal ochroniarz ktory sprawdzal zgodnosc paragonu czy faktury z zawartoscia wozka. Chyba nawet pieczatki wbijali
  • Odpowiedz