Wpis z mikrobloga

@Mooops123 ale co za różnica z kim sympatyzuja? Trochę jakby mówić że skoro etniczni Polacy czują się ukraincami to nasze wojsko może do nich strzelać i nie ważne, że mają prawo do obywatelstwa, a reszta Polski by się z tego cieszyła. Ha tfu na taki naród.
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: zgadza się, mieliśmy w punkcie starszego Pana z Charkowa. Opowiadał że w Rosji pracował i miał wielu przyjaciół (oczywiście mówił też po rosyjsku), dlatego nie wierzył w wojnę aż do pierwszych wybuchów. Myślał, że ewentualny konflikt zbrojny skupi się tylko na Donbasie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WiesniakzPowolania: czekałem w sobotę 8h na Medyce na wejście do pl z uchodźcami i rozmawiałem dużo z ludźmi i gadałem z starym małżeństwem którzy z okolic Doniecka uciekli i powiedzieli wprost że byli głupi bo im nagadali z tv ze będzie lepiej i wcześniej się czuli jak Rosjanie teraz żałują że więcej było takich głupich a kacap powinien zdychać i oni wszyscy teraz się czują jak jeden naród jak nigdy
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania to że ktoś mówi tylko po rosyjsku nie oznacza że jest Rosjaninem.

W Irlandii może ze 40% społeczeństwa zna język irlandzki, a płynnie posługuje się z 2%, natomiast jako głównego języka to używa może 0,2%. Reszta mówi po angielsku, a jednak nie czują się Anglikami.
  • Odpowiedz