Świetnie skomponowana ballada. Budowanie napięcia pierwsza klasa. Nawet dosyć przeciętny tekst nie psuje mi w tym przypadku ogólnego odbioru, choć gdyby był trochę mniej oczywisty, to mógłby być to jeden z moich faworytów, ale nie można mieć wszystkiego. Może za serce nie chwyciło, ale odrobinę poruszyło.
@Wypopkowicz: Vladana napisała ją, by uczcić pamięć jej matki i innych ofiar covidu, ale mam wrażenie, że gdyby śpiewała w swoim języku byłaby bardziej autentyczna i miałaby większą kontrolę nad tekstem (bo czuć, że angielski nie oddaje dobrze tego, co chciała przekazać). Dla mnie jest zbyt "siermiężna" i słabsza od wielu innych bałkańskich ballad z poprzednich lat. Kojarzy mi się z muzyką używaną w serialach tureckich w scenach, w których
@rzep_psiego_ogona: No właśnie zastanawiam się, czy lepiej jak nie rozumiem, o czym ktoś śpiewa, czy jak przez 3 minuty śpiewa takie banały po angielsku XD
@holka-kofolka: dobra piosenka "sprzeda się" bez względu, w jakim jest języku. "Modlitva" to chyba najlepszy przykład - wygrała w systemie, gdy liczyły się tylko głosy widzów, a mimo to była w stanie przebić barierę językową i być zrozumiana przez widzów w całej Europie. Portugalia 2017 zdobyła największą liczbę punktów, mimo że nikomu raczej nie chciało się zaglądać do tekstu i słownika, by sprawdzić o czym on śpiewa. Z drugiej strony,
19. Czarnogóra
https://youtu.be/7e3GiXy7SLc
Świetnie skomponowana ballada. Budowanie napięcia pierwsza klasa. Nawet dosyć przeciętny tekst nie psuje mi w tym przypadku ogólnego odbioru, choć gdyby był trochę mniej oczywisty, to mógłby być to jeden z moich faworytów, ale nie można mieć wszystkiego. Może za serce nie chwyciło, ale odrobinę poruszyło.
#eurowizja #czarnogora #top40
Kojarzy mi się z muzyką używaną w serialach tureckich w scenach, w których
Z drugiej strony,