Aktywne Wpisy

SzymonXes +37
Mam dosyć. Załamka. Trzy tygodnie pisania przez #tinder i Whatsapp, żeby na końcu dowiedzieć się, że czekała na decyzję chada, dla którego zostawiła swojego faceta. A i tak by nic nie wyszło, bo mam 175 cm wzrostu. I jeszcze chamski przytyk na koniec. Po prostu jest mi smutno, nawet płakać mi się chce, bo co z tego, że mało wartościowa kobieta, ale ostatnio mam tak cały czas. Przepraszam za swoje #feels tutaj

tomkol +233
Jestem zajarany, dziś kupiłem piękną Renie RS. Będzie śmigane dziś po mieście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #chwalesie #pdk
#motoryzacja #chwalesie #pdk

#antynatalizm #childfree #dzieci
U mnie mam wrazenie ze w pewnym momencie bylo oczekiwanie ze ja zalatwie wszystkie problemy rodzicow
Juz nie mowiac o tym ze mialem swoich po pachy.
Najlepsza rada to zyc samemu i odciac od starych...
Mam przykład w swojej rodzinie: bratanek w tym roku kończy 18, całe życie miał podstawiane wszystko pod sam ryjec, na wszystko mu pozwalano, w szkole same pały i dziesiątki uwag co tydzień, a oni się teraz budzą, że "olaboga,
Komentarz usunięty przez autora
Projekcją nazywamy przypisywanie cech, zachowań, uczuć oraz poglądów innym osobom, podczas gdy w rzeczywistości te cechy i zachowania dotyczą nas samych. Dlaczego tak się dzieje? Okazuje się,
@flyingmonsterspaghetti: A kto tak konkretnie zrobił? Napisał, że absolutnie wszyscy rodzice tak robią? Ah zaraz, nikt, ale po prostu chciałeś się #!$%@?ć do czegoś bez sensu - okazuje się, że to zupełnie zrozumiałe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@flyingmonsterspaghetti: xD Nie, antynatalizm chce, żeby ludzie przestali się rozmnażać, nic więcej i nic mniej. "Unicestwienie ludzkości" jest co najwyżej konsekwencją, a nie celem samym w sobie.
Weźmy sobie abstrakcyjny przykład: jeśli ludzkość wynajdzie w międzyczasie jakiś eliksir nieśmiertelności i przestanie wymierać, to do "unicestwienia ludzkości" nie dojdzie, a antynatalizm nie będzie miał tutaj żadnego zastosowania.
@enslavedeagle: Tak, oczywiście tego konsekwencją jest unicestwienie gatunku... Ale to nie jest meritum. Meritum jest takie, że (jak to określiłeś) #antynatalisci żądają od społeczeństwa aby przestali się rozmnażać, przerzucając na całą populację projekcje własnych niepowodzeń.
@flyingmonsterspaghetti: nikt niczego nie żąda, po prostu twierdzimy głośno i publicznie, że byłby to dobry pomysł. Ja jako antynatalista mam #!$%@? w to, czy się rozmnażasz, czy nie, bo moje potomstwo nie będzie ponosiło żadnych konsekwencji z powodu czyichkolwiek decyzji, więc niby czemu miałbym się przejmować.