Aktywne Wpisy

Panas +219
Taka ciekawostka, wewnętrzny głos który słyszymy w głowie posiada tylko 30-50% ludzi. Nie piszę o żadnej chorobie psychicznej, a o narratorze np. wstaję rano "burwa ale mi się nie chce". Słyszę ten głos teraz gdy robię ten wpis i pewnie ty go czytając.
50-70% ludzi to NPC
50-70% ludzi to NPC

rozowyslonikx +18

https://twitter.com/NeilPHauer/status/1507006212671385608
#karabach #armenia #azerbejdzan #wojna #rosja #ukraina
W tym konflikcie bliżej nam do Azerów.
To powiedziawszy:
- Turcja, która zalewała Europę imigrantami, znowu zaczęła się domagać członkostwa w UE i popiera Ukrainę (vide Azerowie...)
-
@empty_silence: Trochę nie rozumiem tego zdania, przecież Iran jest "republiką islamską" i rządzą nim religijni odchyleńcy. No chyba że masz na myśli że 20 lat zachodniej gotówki wzmocni to państwo.
@Teutonic_Reich: raz że wzmocni, dwa, są to religijni odchyleńcy, ale nie lubią tego rodzaju odchyleńców, który reprezentuje ISIS. Bo ten twór i jemu podobne, psują PR odchyleńców, którzy "tylko" uskuteczniają prawo religijne z VIII w.
@empty_silence: Tych z Arabii Saudyjskiej również nie lubią. Jeśli USA dogada się z Iranem, to Saudyjczycy mogą spojrzeć na Chiny, zresztą od kilku lat już z nimi budują relacje. Tak czy inaczej między Iranem, a Saudami będzie kiedyś wojna. Ale żeby wpadli w większy ekstremizm to wątpię, a samo ISIS na bliskim wschodzie jest już marginalną organizacją od kiedy sromotnie przegrali w
Jest szansa że rosja się rozsypie a i myślę że teraz i Chińczycy mają chęć na azjatycka część rosji...
@sarcev: Tylko nie to. Niech będzie demilitaryzacja Kaliningradu, a może nawet i jakaś szeroka autonomia w ramach Federacji Rosyjskiej(tak by prawie to było osobne państwo), ale mam nadzieję, że nikt poważny nie jest na tyle szalony by postulować przyłączenie tego rejonu do Polski lub Litwy.
Tu potrzebna jest mocna chemioterapia do walki z tym rakiem...