Aktywne Wpisy
Olsea +54
#logikarozowychpaskow
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy pisać?
Poświęciła trud żeby znaleźć profil zabitej w Toruniu dziewczyny przez wenezuelczyka i po co? Żeby napisać coś takiego. Ma w profilu firmę oznaczona gdzie pracuje.
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy pisać?
Poświęciła trud żeby znaleźć profil zabitej w Toruniu dziewczyny przez wenezuelczyka i po co? Żeby napisać coś takiego. Ma w profilu firmę oznaczona gdzie pracuje.
źródło: Screenshot_20250805-052213~2
Pobierz
Mrtav +37
Kolejny raz zrobię paczkę dla osoby potrzebującej. Budżet +/-350zl. Wiem, że co jakiś czas są tu wpisy osób które są w kryzysowej sytuacji.
Za głupie komentarze podziękuję. Wiem na jakim portalu jestem.
#wykop #wykopefekt #pomagajzwykopem #warszawa #krakow #wroclaw
Za głupie komentarze podziękuję. Wiem na jakim portalu jestem.
#wykop #wykopefekt #pomagajzwykopem #warszawa #krakow #wroclaw

@Freeyour: kobiet w wieku wyborczym jest więcej. N PiS głosowały w większości kobiety, więc co ty bredzisz o tym, że to mężczyźni sobie takie rządy wybierają?
@biceps35: no normalna logika. Niemcy budowały na tym swoją politykę i nie wiadomo czy dalej nie będą tego robić.
Wygaszają też elektrownie atomowe, żeby nie móc niczym rosyjskiego gazu zastąpić.
P---------e na niemcy kiedy samemu robi się
@Hrjk: tylko, że my staraliśmy się i staramy to ograniczać, a Niemcy wprost postanowiły wziąć ślub energetyczny z Rosją. To jest duża różnica, bo Niemcy przy swojej polityce zakładały związek energetyczny z Rosją na dobre i na złe,
@skitarii: Nie no, spoko kobiety głosują na socjalistów i populistów, a racjonalni faceci na wolnościowców i partie liberalne.
@Hrjk: Nie. Forsując długofalowe uzależnienie od rosyjskich surowców/produktów wzmacniały rosję. I nie, silna rosja nie równa się bezpieczeństwu w Europie, co też Niemcy usilnie wmawiały innym. Co generalnie jest ciekawe w kontekście właściwej oceny znaczenia położenia geograficznego rosji, jakie miały już przynajmniej od ponad 100 lat:
Na kogo? Takich partii w Polsce nie ma.
@skitarii: Na głowę importujemy więcej gazu z Rosji niż Niemcy. I to od lat, wszystko jedno, kto
@Andreth: co ty bredzisz? Pisałem o strategii energetycznej, a nie o samym rynkowym sprowadzaniu surowców. Bo surowce na rynku można kupować z różnych państw, ale jak się ustawowo wyłączy elektrownie atomowe i dowali OZE to skaże się własne państwo na konieczność zakupu gazu z Rosji, zwłaszcza jak się wcześniej zainwestowało w dwa duże rurociągi do
@Andreth: LOL.
Natural Gas Consumption by Country:
# / Country / Yearly Gas Consumption(MMcf) / World Share / Cubic
źródło: comment_1648111303tlqZAtZfPNm7x9yd2CgECV.jpg
PobierzDodatkowo w Niemczech 32% gazu pochodzi z Rosji. https://www.reuters.com/world/europe/how-much-does-germany-need-russian-gas-2022-01-20/
Niemcy importują 40% ropy z Rosji
https://www.bmwi.de/Redaktion/EN/Artikel/Energy/petroleum-oil-imports-and-crude-oil-productions-in-germany.html
@Andreth: Jest pewna różnica między procesem odchodzenia od gazu z Rosji a zwiększaniem jego importu. Polska i Niemcy to przeciwstawne bieguny polityki gazowej i nie ma co tutaj robić fikołków. Polityka RFN była krótkowzroczna i de facto wpychająca Rosję na drogę neoimperialną, Niemcy gdyby tylko poszły drogą proponowaną przez kraje Europy Środkowej ograniczyłyby siłę polityczną Rosji, tymczasem
@Hrjk: G-prawda. W koncepcji Heartlandu zdezaktualizowało się tylko to, że obecnie potrzeba kontrolować szlaki morskie, żeby kontrolować świat. Reszta od 100+ lat pozostaje aktualna.