Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 17
@Flypho: ale w jaki sposob to jest drskryminacja? Czy fryzjerzy tylko dla mężczyzn do dyskryminacja? Czy osobne łazienki lub szatnie to dyskryminacja? Z tego co widzę koszt usługi jest taki sam, a nawet ta usługa jest trochę "gorsza" bo trzeba będzie dłużej czekać na przejazd z kobietą.

Prawdopodobnie właściciele apki zauważyli, że ilość użytkowniczek spada i próbują coś zrobić żeby zniechęcone kobiety wróciły. Na pewno nie robią tego z dobroci serca
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru Klasyka, ktoś zrobi coś pod kobiety co nie odejmuje nic usługom dla facetów, ale oni muszą (do wyboru):
- spłakać się
- zesrać się
- wyśmiać

To, że ciebie nigdy żaden taksówkarz nie raczył tekstami, że fajna jesteś cipcia nie znaczy, że nikogo to nie spotkało, może kiedyś ktoś miał źle doświadczenia i chce się przed tym uchronić. Często się to zdarza i nikt tego nie zgłasza i nikomu nie mówi,
  • Odpowiedz
To trochę przykre że gdy pojawią się jakaś akcja która ma sprawić, że kobiety będą się czuły trochę bezpieczniej to zaraz wyskakują mężczyźni z twierdzeniami, że są dyskryminowani bo przecież "w Polsce się nie gwałci".

@nika_blue:
Ja po prostu sobie nie życzę, żeby jakaś firma robiła ze mnie gwałciciela i takie sugestie, jakie czyni ta firma, są wobec danych statystycznych zwyczajnie szkodliwe, to jest sranie do własnego gniazda. W Polsce jest
  • Odpowiedz
@nika_blue: W pełni się z Tobą zgadzam. Sama przestałam korzystać z Bolta po bardzo nieprzyjemnych przejściach z kierowcą (dodam, że miało to miejsce wcale nie w trakcie powrotu z imprezy, a dojazdu do pracy, w biały dzień). Chętnie korzystałabym z opcji przejazdu z kobietą gdyby inne firmy też ją wprowadziły.
  • Odpowiedz
I co w tym śmiesznego? Poczytaj sobie może o ilości przypadków kiedy kierowca wykorzystał sytuację, że pasażerka jego taksówki była pijana albo zwyczajnie okazał się obleśnym Januszem. Tego typu doświadczenia powodują uraz i niechęć do korzystania z usług taksówkarza płci męskiej. Łatwo ośmieszać coś czego nie rozumiesz.

@Phyrexia: No i super tylko niech nikt mi nie zaprzecza że to nie jest jawna dyskryminacja ze względu na płeć. Jako pasażer-mężczyzna nie mogę
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: ale macie ból pupek. W ciągu dwóch miesięcy byłam cztery razy nagabywana przez panów z Bolta lub Freenow. Wpraszanie się, pytanie gdzie jadę, bo może poczekają i pójdę z nimi na kawę. Mam chłopaka? To nieważne, przecież to tylko kawa lub piwo, a nie randka. I to o różnych porach doby. Naprawdę niekomfortowe. Raz jeden mi zasugerował, że w sumie może zjechać z trasy i mnie tam zgwałci, skoro poprosiłam,
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: kierowczynią... Kiedyś będzie się w szkołach o tym uczyło jak o socrealiźmie, staliniźmie, łysenkiźmie i innych słusznie zapomnianych patologiach, a powstające obecnie "dzieła" będą ikoną jak słynne "Językoznastwo" autorstwa ojca narodów, chorążego pokoju.
  • Odpowiedz
Na wykopie szkoda strzępić ryja, ale porównajcie sobie procentowo ile razy Was pijane laski nagabywały, a z obserwacji ilu mężczyzn kobiety... Niestety aktualnie sytuacja wygląda tak, że równości nie ma.

@HipopotamEscobara:

W pełni się z Tobą zgadzam. Sama przestałam korzystać z Bolta po bardzo nieprzyjemnych przejściach z kierowcą (dodam, że miało to miejsce wcale nie w trakcie powrotu z imprezy, a dojazdu do pracy, w biały dzień).

@zuelia:

Wykopki zachowują
  • Odpowiedz