Aktywne Wpisy
mirko_anonim +25
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
dambrzez +304
Mój 9 letni syn tworzy muzyke w fl studio to jego pasja
Ma 0 wyświetleń na youtube
czy jest na sali choć 1 n----------y Mirek co da mu like lub komentarz
https://www.youtube.com/watch?v=QlYt2ij85rg
Ma 0 wyświetleń na youtube
czy jest na sali choć 1 n----------y Mirek co da mu like lub komentarz
https://www.youtube.com/watch?v=QlYt2ij85rg
Po raz tysięczny to powtórzę. Antynatalizm nie zakłada, że życie to cierpienie, więc przestańcie wyciągać jakieś chore wnioski i czytajcie ze zrozumieniem. Owszem, cierpienie to nieodłączna część życia i nie da się go wyeliminować. Ja się na to godzę i szczęśliwie kontynuuje swoje życie, które mi odpowiada, natomiast - po pierwsze zmuszanie kogokolwiek do życia i stawianie go przed faktem dokonanym jest niemoralne, bo nie ma fizycznej możliwości na otrzymanie zgody na narodziny. Po drugie, "argument", że zawsze można się zabić jest po prostu żałosny. S---------o nie jest proste, bo do tego potrzebna jest niezwykle silna motywacja, aby pokonać własny instynkt samozachowawczy. Nawet jeśli dojdzie do próby samobójczej, to nie ma absolutnie żadnej gwarancji, że będzie ona skuteczna - nieudany akt może skutkować trwałym uszczerbkiem na zdrowiu i tylko zwiększyć ilość cierpienia doznawanego każdego dnia egzystencji. Natomiast jeśli cel się uda, to skazujemy naszych bliskich na długotrwały smutek i żałobę, co też nie jest dobre.
Dlatego przestańcie używać tego rozwiązania jako argumentu, bo jest to zwyczajnie karygodne. Namawianie kogokolwiek do samobójstwa (co nagminnie robicie na tym tagu) powinno być potępiane.
#antynatalizm
Zawsze mnie aż skręca z żenady jak widzę te ich sugestie samobójstwa. Ciekawe czy tak frywolnie by nimi rzucali w stosunku do swoich dzieciaczków gdy te by zgadzały się z antynatalizmem ¯\_(ツ)_/¯
@UnderThePressure: Ale co Ty opowiadasz. Ja sobie codziennie przypalam kończyny nad ogniem i dla mnie jest to fajne i przyjemne, zatem całkowicie moralne jest w moim przypadku, żebym zmuszał swoich bliskich do przypalania się nad ogniem. Nie mogę przecież pozwolić im,
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@norbert108: trzeba być też w stanie cierpienia/choroby psychicznej w którym potrzeba zakończenia życia wzięłaby górę nad biologicznymi mechanizmami powstrzymującymi przed tym aktem, co nie ma zastosowania u większości antynatalistów, więc dalej jest to argument, za pomocą którego taki anty-antynatalista może co najwyżej ukazać innym swój debilizm.
Poza tym antynatalizm nie wyklucza u nikogo nie
Nie potrafisz.
Cóż, ja mam inny pogląd na prokreację, Wy macie inny i na tym skończmy. Na koniec zostawiam meme, jak to na wykopka przystało. (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Dodatko kwestia empatii wydaje mi się, że antynataliści to mega empatyczne osoby, a ogół społeczeństwa taki nie jest, stąd ten świat