Aktywne Wpisy
luxkms78 +378
RazumichinZiK +30
O wow, wyk0pki masowo nawoływali się do zgłaszania Grooveera, który NIE ZŁAMAŁ ani jednego punktu regulaminu i doprowadzili do jego zbanowania? Nowe, nie znałem.
Jesteście manipulatorami i wrogami wolności słowa. Macie gęby pełne frazesów o "cywilizacji" i "wolnym zachodnim świecie", a nie macie pojęcia czym jest prawdziwa wolność. Jesteście tylko kolejną smutną gawiedzią, która postrzega świat jako zbiór jednokolorowych i jednoznacznych sytuacji.
Jesteście wrogami cywilizacji.
Murem za @Grooveer!
#ukraina #rosja #
Jesteście manipulatorami i wrogami wolności słowa. Macie gęby pełne frazesów o "cywilizacji" i "wolnym zachodnim świecie", a nie macie pojęcia czym jest prawdziwa wolność. Jesteście tylko kolejną smutną gawiedzią, która postrzega świat jako zbiór jednokolorowych i jednoznacznych sytuacji.
Jesteście wrogami cywilizacji.
Murem za @Grooveer!
#ukraina #rosja #
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
U nas hit
Dodaje przypraw na chybil trafil. Niektore robie ostre inne lagodne lub lekko kwasne z cytryna. Dodaje tez zieleniny.
Na imprezach sosy znikaja szybciej niz te kupione.
Ogranicza tylko wyobraznia :)
Może nie na grilla, ale polecę coś, co przy dobrych wiatrach będę jadł dzisiaj.
A i na grilla jako dodatek się nada.
Sos:
- 2 łyżki miodu lipowego (ew wielokwiatowy, ale powinien się lać)
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej (czubate)
- 2 łyżki octu winnego (z białych winogron)
- 2 łyżki oleju (kiedyś orzechowy, obecnie lnianego chyba)
Merdamy intensywnie i polewamy tym:
Surówka:
- miks liści umytych (takie z botwinką
@smiech2: robię bardzo czesto podobne sałatki, ale u mnie króluje rukola (。◕‿‿◕。)
@HelterSkelter88: Żona jest fanką tych liści buraczka. Ale tego osobno dostać się chyba nie da.
https://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/03/indyjski-sos-jogurtowy-z-mieta.html?m=1
U mnie bardzo lubią coś co kiedyś było glazurą do skrzydełek czyli keczup, dużo siekanego czosnku, ostra papryka, dżem brzoskwiniowy/pomarańczowy, trochę miodu. Ma być słodko-ostre.
Często też robię tzatziki i chimichurri. Ale to też trochę zależy od tego co będzie na tym grillu :)