Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +298
bibi__ +99
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Weźmy taki gazoport w Świnoujściu. Został zbudowany w latach rządów Platformy Obywatelskiej. Coś ta, dzisiaj pisowczyki stekają pod nosem, że to za ich pierwszych rządów został on zainicjowany. G---o prawda. wystarczy poczytać wypowiedzi polityków pis z tamtych, by przekonać się, że uważali oni budowę alternatywnych źródeł dostaw gazu za rzecz niepotrzebną, a pieniądze zamiast na inwestycje powinny zostać przeznaczone na kreowanie bogo-ojczyźnianej wizji Państwa.
#bekazpisu #bojowkadonaldatuska #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #polityka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tak samo można powiedzieć, że niektóre autostrady w pierwszych latach rządów PiS były przez nich wybudowane mimo, że cała papierkologia, projekty i pozwolenia były ogarnięte przez PO, co czasami zajmuję
@pat1ryk: w 2006, podjęto decyzję, utworzono spółkę dla posady dla pociotków i wybrano miejsce. Nawet decyzji środowiskowej nie było. Projekt, przetargi i sama budowa - to wszystko PO.
Komentarz usunięty przez autora
Źródła: https://pl.wikipedia.org/wiki/Terminal_LNG_w_%C5%9Awinouj%C5%9Bciu
https://www.pb.pl/marcinkiewicz-rzad-zdecydowal-o-budowie-gazoportu-293546
Jest milion powodów, by nie głosować na PiS, a wyborcy KO i tak uciekają się do kłamstwa. Ja pier... (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@chad190: weź chłopie się nieosmieszaj. Jedyne co pis zrobił to krzyknął:Kaziu, budujem gazoporta. I tyle. Równie dobrze mogli krzyknąć: budujem prywatne rakiety kosmiczne. I dzisiaj przypisać sobie zasługi Elona. To PO podeszło do projektu z głową i dzięki swoim kompetencjom przeprowadzili cały projekt od fazy konceptualnej do fizycznej budowy, dopilnowując przy tym wszystkich kwestii, zwłaszcza prawnych i organizacyjnych. To że pierwszy rząd pisu
Dzięki swoim kompetencjim zaliczyli 4 lata opóźnienia i przekroczenie budżetu xD
Potem te same kompetencję pozwoliły uwalić baltic pipe i podpsac kontrakt z Gazpromem na 27 lat.
@PrzeKomentator:
@pat1ryk: tak, dzieki tej umowie na 27 lat mieliśmy taki gaz. Pis to uwalił i mamy drogi gaz ¯\_(ツ)_/¯
tak bardzo oni nie mają własnych zasług.