Aktywne Wpisy
BONAMERA +967
Cześć,
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
smuteczek2000s +34
Siemano,
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
Sam w sobie nie jest szkodliwy - jest tak kojarzony przez to, że w Europie jest głównie dodawany do niskowartościowych posiłków.
Niesamowicie podbija smak i zapach potrawy. Nadaje smaku umami.
Sam kupiłem i czasem używam w kuchni.
#dieta #glutamiansodu #jedzenie
Czy opierasz się na opinii ekspertów z dzień dobry tvn?
Poza tym glutaminan sodu nie pachnie xD
1) stępia ci zmysły - więc niby nie szkodzi, ale przyzwyczajasz organizm do msg, a potem jedzenie bez niego jest takie jałowe, bez smaku - nie bez powodu 'smakosze' recenzenci najlepszych restauracji, dbają o swoją paletę smaku niczym śpiewacy operowi o swój głos
2) lepiej smakuje - jesz więcej - jesteś grubszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do kwestii zdrowotnych to rzeczywiście nigdy nie rozumiałem demonizowanie tego
@KrolRyszardWspanialy: Sam w sobie nie ma wiele smaku ale uwierz jakbyś zjadł coś bez i z w dobrym stężeniu to byś wiedział o czym mowa xdd
Miałem straszne zimne poty, stany lękowe i jakieś p------e bicie serca, cały dzień mnie to g---o trzymało.
Od tamtego dnia zbojkotowałem całkowicie ten lokal i jedzenie które może być tym "przyprawione" w nadmiarze.
No i jest ten dziwny posmak w mordzie