Aktywne Wpisy
Pitaq +659
No i tak
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
mzlg +6
Na spotkaniu z #tinder laska powiedziała, że #seks tylko w związku i nie od razu, jak z nią pisałem wcześniej napisała, że "ma dość już ons i fwb", i no nie wiem, jest mną zainteresowana, ale ja jako wieloletni prawiczek mam duże parcie na to, co robić? #logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki #randkujzwykopem
Wzrost wynagrodzeń rok do roku wyniósł 11,7 proc. Przykładając do tego inflację 8,5 proc. za luty można powiedzieć, że realnie za wyższą płacę możemy sobie kupić średnio o 2,9 proc. więcej.
6,220 zł brutto oznacza, że w przypadku umowy o pracę na rękę dostawaliśmy przeciętnie 4,474 zł, czyli o 109 zł więcej niż w styczniu i o 459 zł więcej niż w lutym ub.r.
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wynagrodzenia-w-lutym-2022-wyraznie-przebily-inflacje-nowe-dane-gus/gt8wzpk
#nieruchomosci #pieniadze #inflacja
Ogólnie gdyby nie obniżka VAT na paliwo i zniesieniu VAT na żywność to by były zbliżone te wartości do siebie.
Zresztą tutaj nie ma co się cieszyć tylko płakać należy, że spirala inflacyjna nakręcona na całego.
@adrwas: Pewnie bedzie to the moon. Ja juz zwatpilem w jakakolwiek korekte, szczegolnie po przyjezdzie +2 mln Ukraincow.
@PowrotnikPolska: Pamiętaj, że 2mln osób przekroczyło granicę, to nie oznacza, że te 2mln osób na chwilę obecną zostanie w Polsce tylko jadą również dalej.
@PowrotnikPolska: to są dane zbiorcze, teraz powinni podać je z podziałem na zarobki to by okazało się, że podwyżki ponad inflację dostali głównie specjaliści a reszta figę z makiem.
@SzitpostForReal: W UK nawet specjalisci nie moga liczyc na podwyzki ponad inflacje...(╯︵╰,)
@SzitpostForReal: i tak powinno być. Hołota wybiera komuchów pompujących inflację to niech hołota zbiera żniwo. Specjaliści na pisiorstwo nie głosują.
@haha123: Mam takie wrazenie...ale coz poczac (╯︵╰,) Ceny pewnie beda rosnac.
1. Jaką zdolność kredytową będzie miała samotna matka z 2 dzieci, która zarabia w okolicach minimalnej (zwłaszcza w dobie ciągle rosnących stóp procentowych i nowej rekomendacji)?
2. Jak taka kobieta w ogóle uzbiera na wkład własny?
Nie miejmy złudzeń, nawet w Polsce jak ktoś bierze kredyt hipoteczny to najczęściej jest to para - mąż i żona. W takim razie wyklucza to znaczną większość przyjezdnych
Tak btw to serio byś zainwestował w Polsce w mieszkanie na najem mając z tyłu
Sytuację przeciętnej Ukrainki można porównać do przeciętnego studenta, który przyjechał do miasta i nie ma żadnej pomocy od rodziców. Wiadomo, idzie do roboty, jest studentem, wiec załóżmy że zarabia 3k. Gdzie mieszka? W pokoiku. Tylko o ile student może sobie na taki styl pozwolić, bo chodzi jeszcze na uczelnię, pewnie imprezuje na mieście, w międzyczasie robota (więc rzadko jest w tym pokoiku), tak dla