Aktywne Wpisy

affairz +644
Droga administracjo i moderacjo,
Wnoszę o upublicznienie danych moderatora który zbanował @mickpl a tym samym zapoczątkował koniec działania serwisu Wykop.pl
Swój wniosek motywuję tym, że przyszłe pokolenia na pewno będą ciekawe kto tak odj**ał i dobrze, gdyby personalia tej osoby znalazły się we wpisie o serwisie Wykop na Wikipedii - to jednak ciekawy i osobliwy kawał historii polskiego internetu.
Wnoszę o upublicznienie danych moderatora który zbanował @mickpl a tym samym zapoczątkował koniec działania serwisu Wykop.pl
Swój wniosek motywuję tym, że przyszłe pokolenia na pewno będą ciekawe kto tak odj**ał i dobrze, gdyby personalia tej osoby znalazły się we wpisie o serwisie Wykop na Wikipedii - to jednak ciekawy i osobliwy kawał historii polskiego internetu.
źródło: mickpl
Pobierz
Paulo12 +9
#gdansk #krakow #trojmiasto #turystyka #niepopularnaopinia #polska
Przetestowałem Kraków i Trójmiasto pod kątem jakości zycia.
To moja subietkywna i nieco obrazowa ocena.
Kraków 9/10
Przetestowałem Kraków i Trójmiasto pod kątem jakości zycia.
To moja subietkywna i nieco obrazowa ocena.
Kraków 9/10

Singleton to wzorzec czy antywzorzec? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale kontenery DI już od dawna ładnie je ogarniają w inny sposób.
Zazwyczaj chodzi o to że jest jednym z najbardziej rozpowszechnionym i bezmyślnie nadużywanym wzorcem który usprawiedliwia i zastępuje początkującym zmienne globalne.
W małych projektach zawsze mam jakiegoś singletona, jest wygodny :) Czekam na hate.
Pracuje w branży gdzie testy praktycznie nie występują ze względu na burzliwy proces tworzenia i bardzo niski code coverage. Jestem ateista ale Bogu dziękuję że nie muszę pisać testów, najgorsza robota ever.
@omnipotentmasterofnone: jak masz testy to zmieniasz linijkę, puszczasz testy i robisz PR. Jak nie masz testów to zmieniasz linijkę, testujesz wszystkie ficzery przez parę godzin ręcznie i robisz PR. Brak testów przyśpiesza development w danej chwili, ale im
Singleton ma sens w momencie, gdy coś, co ma obsługiwać owy singleton faktycznie wymaga scope globalnego i nie opłaca się go wszędzie przekazywać.
W programowaniu funkcyjnym to singleton odpowiadałby za jedyny "dopuszczalny"/tolerowany punkt, na którym można wykonywać "skutki
Komentarz usunięty przez autora
Niestety testy sprawdzaja się najlepiej w logice biznesowej, dla nas jest manualne testowanie i crawlery. Może by mi się udało napisać testy dla kilku % kodu który i tak nie sprawia kłopotów.