Aktywne Wpisy

PIAN--A_A--KTYWNA +175

źródło: temp_file7695248311974440636
Pobierz
tomosano +10
No to teraz wchodzimy na wyższy poziom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#limanowa #policja #rutkowski
Krzysztof Rutkowski odniósł się do trwającej od piątku policyjnej obławy na Tadeusza Dudę. W jego ocenie działania mają charakter zorganizowany, lecz kosztowny, a poszukiwany nadal może stanowić zagrożenie. Właściciel biura detektywistycznego wyznaczył 10 tys. euro nagrody za informacje o miejscu ukrycia podejrzanego o podwójne zabójstwa w Starej Wsi.
#limanowa #policja #rutkowski

Przetestowałem Kraków i Trójmiasto pod kątem jakości zycia.
To moja subietkywna i nieco obrazowa ocena.
Kraków 9/10
Trójmiasto 6/10
Nie jest to popularna opinia i może wynikać z tego, że jestem jednak rodowitym krakusem.
Ale tak szczerze, jak wy ludzie możecie porównywać Gdańsk do Krakowa?
Minusy na pierwszy rzut oka:
- Fatalna jakość żarcia w marketach w porównaniu do Krakowa
- Ogromny odestek ludzi "mało domowych" lub jakiś takich niezbyt dbających o siebie
- Życie w Trójmiejśćie toczy się od 9 rano do 22. Nie znalazałem nawet marketu czynnego do 23 Resteuracje zamykane o 22 (looool).
- Znacznie mniejsza liczba lokali turystycznych i realnych atrakcji dla miejscowych (brak cinema city? lol?)
- Śródziemnomorskie podejście do tematu pracy i ciągle niedociągniecia w jakości świadczonych usług
- Strasznie emerycki klimat Sopotu i ościennych miejscowości
- Niewielka szansa na rozwój kariery korporacyjnej, widać, że miasto nie stawia na sektor finansów
- Wszędzie jest daleko, do lekarza trzeba jechać jakąś SKM przez dwa lasy
- Jestem liberałem, ale widać tam jakiś taki na siłę lewicowy klimat ludzi ciężko mi to nawet opisać
Trójmiasto wygrywa z Krakowem jedynie jakościa powietrza i lepszą komunikacją. Cała reszta dla mnie leży, a nasze góry zjadają to całe morze, które nudzi się po miesiącu.
Wiem, że będę krytykowany za ten post, ale czy jest w ogóle ktoś kto podziela moją opinię?
@Paulo12: xDD
@Paulo12: i tego się trzymajmy, że z tego wynika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Catmmando: tu gość jeszcze lepiej dowalił ja w maju z knajpy w Gdańsku wyszedłem o 2 rano z towarzystwem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
PobierzTe schody już dzialaja.
@Paulo12
Mimo niektórych wad Krakowa również mysle, że lepsze miejsce no ale nie mieszkałem w Gdańsku dłużej. Jedynie turystycznie. Wybrzeże jest fajne ale typu chorwackiego albo greckiego a nie to co
W Krakowie byłem kilka razy i za każdym to było takie meh. Okej, miasto jak miasto, żadnego „wow”. Gdańsk TOP, zachwyca za każdym razem jak tam jestem
@Paulo12: No i dobrze. W nocy się śpi a nie łazi się nie wiadomo gdzie. Cisza ma być na ulicy. Zawsze możesz iść na nocną zmianę do jakiegoś kołchozu.
No i po takich komentarzach niestety wychodzi jakie lata świetlne Trójmiasto jest za Krakowem. Ja pracuje zdalnie kiedy mi pasuje więc nie odbijam karty rano na zakładzie.
I przede wszystkim, w Trójmieście mamy zdecydowanie mniej angoli ( ͡º ͜ʖ͡º)
Miejsce z fajnym dostepem do przyrody ale przy tym wysoka liczba roznego rodzaju upierdliwosci. Troche fajnie troche nie
@bebennizarlak: ja tak z 6 lat temu zrobilem wlasnie, wiadomo ze tez swoje minusy i plusy ale generalnie zyje mi sie o wiele lepiej.
@Paulo12: to tez jest dobre bo generalnie a) w sopocie mieszkaja emeryci i bogatsi ludzie oraz b)
O kierwa to trzymajcie sie tam xd
Dojazd do centrum miasta komunikacja miejska to 30 do 1 godziny. Dojazd z Gdyni do Gdańska (górny taras) komunikacja to nawet i 2h.
Chcesz jechać do klubu to tylko Sopot, chcesz dobrze zjeść, to do Gdyni,
@Paulo12: sorry za kolejny wpis ale no tu na pewno nie. Trojmiasto ma fatalna komunikacje ale to tez spora zasluga tego ze Trojmiasto to sa dwie dlugie linie po ktorych ciezko jest sie komunikowac. Od Gdyni do Gdanska Srodmiescie od Gdanska Srodmiescie na poludnie. Od kiedy sie wyprowadzilem to po czasie skminilem ze jak w normalnym miescie ide na spotkanie towarzyskie to zaczyna sie ono tak:
hej crewlove co u