Aktywne Wpisy
BanderaFella +2
To mój pierwszy post na tym forum. Jestem Ukraińcem mieszkającym we Wrocławiu. Lubię to miasto, ponieważ tu jest wielu Ukraińców, czuję się jak w domu.
Nie do końca rozumiem was Polaków. Popełniacie przestępstwo rozsypując zboże na drodze. Nie macie empatii ani współczucia. Nasi ludzie umierają za was, a wy knujecie przeciwko nam i chcecie nas zniszczyć. My staramy się przetrwać i wygrać walkę z okupantem. Wy nam nie pomagacie, tylko wbijacie nóż
Nie do końca rozumiem was Polaków. Popełniacie przestępstwo rozsypując zboże na drodze. Nie macie empatii ani współczucia. Nasi ludzie umierają za was, a wy knujecie przeciwko nam i chcecie nas zniszczyć. My staramy się przetrwać i wygrać walkę z okupantem. Wy nam nie pomagacie, tylko wbijacie nóż
owocliczi +19
Manifa w Krakowie, przemawia jakaś oderwana od rzeczywistości dziewczynka, na oko ~25 lat:
"Wojna to w szczególności dramat kobiet - matek, córek, babć. Znalazły się w obcym kraju, samotne, przerażone."
#!$%@? mać...
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Wojna to dramat dla wszystkich. Z dwojga złego wolałbym jednak siedzieć na dworcu w obcym państwie, w którym zostałem ciepło przyjęty niż pod ostrzałem lub oblężeniu w mieście bez wody, ogrzewania i prądu.
Komentarz usunięty przez autora
Wojna to dramat wszystkich, jednak to mężczyźni głównie giną w niej, uważasz, że to sprawiedliwe i równe?
Po pierwsze:
W szczególności znaczy przede wszystkim, najbardziej.
Po drugie: wyraźnie powiedziała o tych, które uszły z kraju, a nie o tych, które zostały.
Ale Ty masz chyba problem ze zrozumieniem dwóch podrzuci zdań.