Wpis z mikrobloga

Jak podpiąć jquery pod te "pojawił się nowy wpis"? W dużym skrócie chcę wykonać pewną funkcję po doładowaniu nowych wpisów... Szczerze mówiąc próbowałem kilku rzeczy, ale nie działa tak jak powinno przy tych boksach...

Tak próbowałem m.in

$('#content').on("click", "#recent div p", function(){ });

Na pewno na wykopie jest ktoś mądrzejszy "_" Może @kamdz'y :D

#jquery #nieprogramowanie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marmite: Chce wykonać funkcję po załadowaniu nowych komentarzy. Myślałem żeby się podpiąć właśnie pod kliknięcie i później z niewielkim timeoutem wykonać moją funkcję(najlepiej jakbym mógł operować na samych doładowywanych elementach, ale najpierw muszę cokolwiek wykonać), wiem trochę głupio, ale ja się nie znam :)

W kilku innych miejscach już mi działa mój "sposób", ale te divy z info o komentarzach są wyjątkowe. Pewnie dlatego, że są co chwile odświeżane i
  • Odpowiedz
@kasper93: Jeśli chcesz to zrobić bezpośrednio po załadowaniu nowych komentarzy to albo zrób to kiedy zawartość diva #content się zmieni, albo nadpisz wykopową funkcję która ładuje komentarze i dodaj wywołanie zwrotne które wywoła Twoją funkcję. Niestety nie znam się na jQuery (nie mam kiedy przeczytac o tym), więc pewnie Ci nie pomogę (bo nie wiem czy istnieją metody które realizują takie coś), mogę natomiast powiedzieć wszystko o natywnym
  • Odpowiedz
@kasper93: BTW, co prawda nie znam się na jQuery, ale nie miałem problemów żeby się podpiąć z własną funkcją używając jQuery pod kliknięcie na diva z informacją o nowych wpisach, jeśli z tym właśnie masz problem.
  • Odpowiedz
@kasper93: EDIT: Zauważyłem, że to zadziała tylko kiedy element o id recent już jest. To znaczy jak go nie ma, to nie ma się pod co podpiąć, więc najpierw chyba trzeba go stworzyć, tylko nie wiem czy wtedy powiadomienia o nowych wpisach zadziałają. Zaraz sprawdzę.
  • Odpowiedz
@Marmite: Niech zgadnę, wykonałeś to jak już istniał #recent? Właśnie ten drugi parametr określa przy których elementach ma zadzialać funkcja, a podpiąć się nawet pod body można...
  • Odpowiedz
@Marmite: oh, ok... Nie trudź się w sprawdzanie, bo o ile na stronie głównej mikrobloga można się podpiąć bez problemu pod .recentPlaceHolder to jak wejdziemy we wpis to już nie ma za co się zaczepić, bo tutaj jest dodane całe..
  • Odpowiedz
@kasper93: W sumie chyba jest tak że istnieje już div o klasie recentPlaceHolder który dopiero potem uzyskuje id recent. Podepnij się z tą funkcją pod niego i będzie git chyba :D wydaje mi się, że na głównej mikrobloga to powinno zadziałać. We wpisie to już pewno inna bajka.
  • Odpowiedz
@kasper93 zawsze możesz skopiowac treść funkcji ktorą Wykop używa do sprawdzania czy są nowe wpisy, dorzucić do niej wywołanie zwrotne swojej funkcji i nadpisać ją.
  • Odpowiedz