Aktywne Wpisy

zsokiemowocowym +90
Dzisiaj podsłuchałem, że młody bierze, pół dnia wolnego bo ma rozmowę kwalifikacyjną, to ja szybko myk do kierownika i powiedziałem, że on do żadnego dentysty nie idzie tylko jest zdrajcą i kłamcą.
#czujedobrzeczlowiek #pracbaza
#czujedobrzeczlowiek #pracbaza

Ukiss +27
To efekt decyzji Rady Miasta, podjętej po sygnałach od mieszkańców i ekspertów, mającej poprawić bezpieczeństwo i zdrowie publiczne. Wcześniej nocna prohibicja dotyczyła jedynie Śródmieścia.
Władze podkreślają, że ograniczenie dostępności alkoholu to skuteczny sposób na zmniejszenie problemów z uzależnieniami, poprawę porządku publicznego oraz zdrowia mieszkańców.
Już wcześniejsze regulacje w Gdańsku przyniosły pozytywne efekty – mniej incydentów zgłaszanych przez policję i straż miejską oraz niższe spożycie alkoholu.
Zakaz
Władze podkreślają, że ograniczenie dostępności alkoholu to skuteczny sposób na zmniejszenie problemów z uzależnieniami, poprawę porządku publicznego oraz zdrowia mieszkańców.
Już wcześniejsze regulacje w Gdańsku przyniosły pozytywne efekty – mniej incydentów zgłaszanych przez policję i straż miejską oraz niższe spożycie alkoholu.
Zakaz
źródło: W całym Gdańsku od 1 września obowiązuje zakaz sprzedaży alkoholu w godzinach 2200 - 0600
Pobierz

@Norskee: Orlen twierdzi, że marża jest jaka była.
https://www.reddit.com/r/AdviceAnimals/comments/tawqut/gas_prices/
@biesy: oczywiście że jest, spójrz na marże orlenu i lotosu
@biesy: Bo nie rozumiesz jak działa rynek, rafinerie cenę dostosowują na bieżąco do ceny ropy i jest ona ustalana raz
@biesy: Pytałeś się jak to jest że zmieniają się kilka razy dziennie na stacjach ceny.
@biesy: Bo łatwiej jest podnieść jak wszyscy podnoszą niż obniżyć.
@biesy: nie dostaniemy kasy z UE? Bedzie dziura w budzecie? No to solidarnie wszyscy robimy zrzutke na stacjach benzynowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mcwrap: Kiedy to niby Ropa w złotówkach była droższa za PO? xD
Ps. Ropa brent w 2008 kosztowała prawie 150 dolarów za baryłkę. Nie pamiętam cen powyżej 6 zł na stacjach.
@biesy: A dolar wtedy gdy tyle kosztowała kosztował 2zł czyli jakby teraz była za 70$.
@biesy: