Aktywne Wpisy

A330 +118
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ukiss +277
Od 1 września w aplikacji mObywatel działa nowa usługa – mStłuczka, która zastępuje papierowe formalności po kolizji drogowej. Kierowcy mogą w niej szybko sporządzić wspólne oświadczenie o zdarzeniu, dodać zdjęcia i jednym kliknięciem zgłosić szkodę ubezpieczycielowi. Dokument ma taką samą moc prawną jak papierowy i jest zabezpieczony cyfrową pieczęcią ministerstwa.
Dzięki automatycznemu pobieraniu danych z rejestrów państwowych (CEPiK, PESEL) wypełnianie trwa zaledwie kilka minut. Ubezpieczyciele otrzymują od razu kompletne informacje, co przyspiesza likwidację
Dzięki automatycznemu pobieraniu danych z rejestrów państwowych (CEPiK, PESEL) wypełnianie trwa zaledwie kilka minut. Ubezpieczyciele otrzymują od razu kompletne informacje, co przyspiesza likwidację
źródło: Ministerstwo Cyfryzacji wprowadza mStłuczkę
Pobierz

A widziałeś może kogoś z rządu? Tak się masturbują tym, że to oni wszystko fundują i organizują i ojejku dlo pofski co to nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak jak pisalem, wszystko jest zasługą miejscowych, nawet miejsce odbioru i przechowywania darów jest na prywatnej posesji. Wszystkie rzeczy ze zbiorki, transport, relokacja to praca, czas i pieniądze ludzi o dobrych sercach
Komentarz usunięty przez moderatora
@Parker_: Tylko i wyłącznie zasługa ludzi, mieszkańców, wolontariuszy, że powstało miejsce gdzie można przywieźć dary, gdzie są one segregowane i trafiają do potrzebujących.
@JoMaHaa: jak dla mnie trochę to absurdalne. Widzę posty że ktoś przejeżdża cały kraj albo pół Polski, jak dalej to jeszcze lepiej, zwykłym kombi żeby coś przywieźć. Przecież to powinno być lokalnie zbierane, sortowane, wozone ciężarówkami tam, gdzie jest potrzebne.
Państwo i fundacje dają ciała, jak w pierwszych dniach widziałem na przejściu stertę "darów" na ziemi, mokre i w błocie, to szlag mnie
Mi tam w pewnym momencie siadła trochę psycha (ale może po nieprzespanej nocy jako kierowca) i musiałem się na moment zdystansować. A co dopiero po drugiej stronie granicy.
źródło: comment_1646753429MiQrYGedqu5Dp6hZkh5BGt.jpg
PobierzA my działamy dalej.