Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
Oddanie terenów to zwycięstwo Putina (połowiczne, ale jednak zwycięstwo. Chciał osiągnąć więcej w krótszym czasie, nie udało się, ale po zajęciu terenów będzie miał czas na odbudowę wojska i za kilka lat mamy powtórkę z rozrywki.
A sankcje teraz są, ale nie zdziwię się jak za jakiś czas okaże się, że ta Rosja wcale taka zła nie jest i interesy można kręcić dalej.
#ukraina #rosja #wojna
https://www.dw.com/pl/analiza-europa-da%C5%82aby-sobie-rad%C4%99-bez-gazu-z-rosji/a-61027142
To teraz się zakładamy kto dłużej wytrzyma przez ten rok ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rosja bez wszystkiego czy Europa bez gazu.
@Hieronim_Berelek: A dlaczego nie?
Co stoi na przeszkodzie? Przecież nie trzeba ich wysadzać w sensie bum, można na pewno w jakiś sposób uszkodzić, czy zdemontować kluczowe systemy.
Choćby
Bo Europa ma te elektrownie, ale na gaz.
@mango2018: W Europie tylko 10% energii jest produkowane z gazu
Będzie to finansowane z zarekwirowanych rosyjskich środków? Przecież zamrożono ich 45% rezerw walutowych które są w bankach krajów G7 + środki należące do oligarchów
@Hieronim_Berelek:
Polska zużywa 20 mld m gazu rocznie³, a ma jeszcze węgiel i OZE.
Ile zużyje Ukraina, która będzie musiała się odbudowywać i czerpać praktycznie 100% energii z UE.
Na rok z poślizgiem, starczy te 300mld, które zresztą powinny iść na odbudowę UA, a nie trzymane przez świat, na
@mango2018: To żeś poleciał ostro, 5 letni budżet polski w jeden rok jako kasa za prąd xD Chyba w złotych wiaderkach będą nosić ten prąd.
Jeszcze raz powtarzam elektrowni atomowych nikt nie będzie niszczył, bo przeciętni ludzie na świecie nie zrozumieją różnicy między niszczeniem turbin w elektrowni a wysadzaniem jej
Taki jest plan, skoro Ukrainy nie da się okupować, to trzeba zrobić tak, żeby była zależna, a to da się zrobić jedynie energetyką i właśnie w ten sposób to zrobią.
Pieniądze, o których mówisz, będą musiałby być odblokowane, jeżeli UE wyobraża sobie jakaś współpracę.
Takie jest moje zdanie.
Dalszych sankcji nie będzie, to max na co Europa się zgodzi, śledziłem dziś wypowiedzi polityków niemieckich i jestem w 99% pewny, że ograniczenia
Zajmie to całe dwa tygodnie.. Starczy kolejna fala wirusa albo inne g---o do dmuchania sensacji w TV