Jeszcze jeden wpis, dla tych co się cieszą że NATO przekaże samoloty Ukrainie:
Aktywnie przyglądamy się teraz sprawie samolotów, które Polska może dostarczyć na Ukrainę i badamy, jak możemy uzupełnić zapasy, jeżeli Polska zdecyduje się dostarczyć te samoloty - powiedział na konferencji prasowej podczas wizyty w stolicy Mołdawii Kiszyniowie amerykański polityk.
Czy w wypowiedzi Blinkena pada słowo "NATO"? ( ͡°͜ʖ͡°) Bo ja tam widzę, że to Polska zdecyduje się przekazać, że Polska dostarczy, że to wszystko Polska.
Dlaczego Polska, a nie USA lub wszystkie kraje NATO? Wy już dobrze wiecie dlaczego. Od zawsze byliśmy chłopcami do bicia i podczas gdy każdy kraj układał się z wrogiem i patrzył na swój interes my chcieliśmy zbawiać świat. Co z tego wyszło to widzieliśmy podczas 2 WŚ.
Jestem za pomocą Ukrainie, ale nie dajmy się wrobić, bo mimo solidarności to nie powinniśmy zapominać o jednym - polityka to czyste interesy
@GryzeKisiel: nie pomożemy ukrainie to za 10 lat po wojnie będzie specjalna operacja wojskowa w Polsce, to jest nasz interes żeby im dać te MiGi, król jest nagi i trzeba to wykorzystać
@GryzeKisiel: oczywiście że szybciej. W tej kolejności 0. Białoruś 1. Czeczenia 2. Gruzja (Osetia) 3. Ukraina (Krym) 4. Ukraina (Kijów) 5. Kraje Bałtyckie 6. Polska 7. Słowacja, Czechy
@GryzeKisiel: Już pomijając, że te kilkanaście samolotów kompletnie nic nie zmieni w sytuacji Ukrainy to jest to tak głupi i nieodpowiedzialny pomysł, że aż brak słów. Kolejny raz wychodzą przed szereg nie wiadomo po co tak naprawdę.
Ukraina robi już wszystko, żeby nas wciągnąć w tę wojnę i nie ma co się dziwić. Czekam na prowokację w postaci lądowania takiego przekazanego MIGa na naszym lotnisku po akcji po tym jak już
@Nie-mam: No więc lepiej mając wiedzę o imperialnych zapędach Rosji poczekać kilka dekad budując sojusze, wojsko i inne czynniki odstraszające, czy zebrać na dziurę za tydzień? XD
@Artok: Jeśli np Niemcy uznają, że dla rozwoju ekonomicznego, humanitaryzmu, pokoju, ekologii oraz bezpieczeństwa energetycznego Europy i świata trzeba zacząć jak najszybcie dogadywać się z Rosją i zdejmować sankcje, w 20 lat odbudują gospodarkę i znowu zaczną być agresywni
@GryzeKisiel: machanie szabelką jakie się #!$%@? w polskim internecie od 2 tygodni jest przerażające. Jedyny sposób na pokonanie Rosji z najmniejszymi stratami to wojna gospodarcza. W wojnie totalnej mają niestety najwięcej argumentów a na twitterze i wykopie już grzeją passaty na Moskwę będąc chyba świadomym, że jesteśmy na pierwszej linii strzału. Idioci.
@Warrior_97: @Nie-mam: Ale wy zdajecie sobie sprawę że Rosji nie da się zniszczyć? Tam musi się zmienić władza, nie ma możliwości, absolutnie żadnej, żeby ten kraj podbić. Nikt nawet tego nie chce robić xD
@GryzeKisiel: Ja wiem, jestem przecież jednym z krytyków tego kreteńskiego pomysłu z migami. Mówię tylko, że jeśli tak bardzo się boimy jak to Rosja za 10 lat zechce zrobić taką samą imprezę w Polsce, to już lepiej byłoby teraz zamknąć mordę, nie wychodzić przed szereg i przez te 10 lat podnieść swoje zdolności defensywne. Co i tak nie zmienia faktu, że najpierw chcieliby państwa bałtyckie XD
@nie_jem_grzybow: otóż to, ale przede wszystkim należy zadbać, by się w tej wojnie gospodarczej nie wypi3rdolić za przeproszeniem - co jest możliwe znając pisowskie możliwości ogarnięcia miliona uchodźców, którym trzeba zapewnić warunki do życia.
@lebort: 3 miesięczny? Przecież ja tu konto założyłem na początku pandemii, a na wykopie siedzę od 10 lat. Wszędzie widzicie trolli XD #!$%@? tu ludzi ostro
tak, zdaję. Jednak w przypadku gdy sami zaangażujemy się w konflikt to nie obowiązuje taka ochrona
@GryzeKisiel: A wysłanie migów na ukrainie to nie jest bezpośredni atak na rosję, tak samo jak nie jest wysyłanie nlawów, javelinów i miliona innych rzeczy panikarzu.
up, wyjaśniłem. Mogliby przekazać je jako sojusz NATO, a nie jako Polska
Co to #!$%@? znaczy przekazać je jako NATO XDD Ty już się chwytasz największych bzdur jakie możesz
Czy w wypowiedzi Blinkena pada słowo "NATO"? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo ja tam widzę, że to Polska zdecyduje się przekazać, że Polska dostarczy, że to wszystko Polska.
Dlaczego Polska, a nie USA lub wszystkie kraje NATO? Wy już dobrze wiecie dlaczego. Od zawsze byliśmy chłopcami do bicia i podczas gdy każdy kraj układał się z wrogiem i patrzył na swój interes my chcieliśmy zbawiać świat. Co z tego wyszło to widzieliśmy podczas 2 WŚ.
Jestem za pomocą Ukrainie, ale nie dajmy się wrobić, bo mimo solidarności to nie powinniśmy zapominać o jednym - polityka to czyste interesy
#ukraina #wojna
Kilka dekad to ruscy będą się podnosić ze sankcji gospodarczych, gdy te rozkręcą się na całego.
0. Białoruś
1. Czeczenia
2. Gruzja (Osetia)
3. Ukraina (Krym)
4. Ukraina (Kijów)
5. Kraje Bałtyckie
6. Polska
7. Słowacja, Czechy
Ukraina robi już wszystko, żeby nas wciągnąć w tę wojnę i nie ma co się dziwić. Czekam na prowokację w postaci lądowania takiego przekazanego MIGa na naszym lotnisku po akcji po tym jak już
@GryzeKisiel: A wysłanie migów na ukrainie to nie jest bezpośredni atak na rosję, tak samo jak nie jest wysyłanie nlawów, javelinów i miliona innych rzeczy panikarzu.
Co to #!$%@? znaczy przekazać je jako NATO XDD
Ty już się chwytasz największych bzdur jakie możesz