@SerasVCT: @funky92: @Pan_pajonk: @Igbt: Oczywiście wiecie, że najpewniej nad tym konwojem jest rozstawiona OPL(stąd brak zbytnich reakcji UA na niego) i jak taki rajd skończyłby się dla A-10? Ukraińcy potrzebują samolotów i pilotów do obrony, nie rajdów na teren wroga
@Sigurdsdottir: Bojowe użycie tego sprzętu wymaga dominacji w powietrzu i neutralizacji naziemnej OPL wroga. Może z amerykańskim wsparciem radarowym mogliby uderzać w dziury w rosyjskim OPLu, ale cały czas myśliwce rosyjskie mogłyby je roznieść w strzępy.
Obecne warunki nie pozwalają na użycie takich samolotów. Prędzej F-35 by coś zawojował, czy nawet stare F-117.
Od kwestii pilotów kompletnie abstrahuję - tak czy siak to słaby pomysł.
@Dodwizo: Nie oznaczaj mnie, bo ja wiem jak sytuacja wygląda i z konwojem, i z możliwością pomocy tego typu sprzętem. Mówię tylko jaka jest reakcja ludzi po usłyszeniu "Brrrt", kiedy jesteś po niewłaściwej stronie konfliktu.
@Sigurdsdottir: z A10 to sobie można p-----------ć w Talibów na pustyniach Afganistaniu, a nie używać przeciwko zaawansowanej armii która ma całkiem dobre systemy przeciwlotnicze i wsparcie w powietrzu.
źródło: comment_1646422010qrIMxEglnhg14DLc1Z7HlG.jpg
PobierzJeden taki i ruskie by nie nadążały s--------ć
Komentarz usunięty przez autora
Obecne warunki nie pozwalają na użycie takich samolotów. Prędzej F-35 by coś zawojował, czy nawet stare F-117.
Od kwestii pilotów kompletnie abstrahuję - tak czy siak to słaby pomysł.
Mówię tylko jaka jest reakcja ludzi po usłyszeniu "Brrrt", kiedy jesteś po niewłaściwej stronie konfliktu.