Dziś rano rozmawiałem z rosyjskim graczami na jednej z gier na Androida (WarPath). Wnioski: 1) W Donbasie było ludobójstwo 2) Walczą z nazistami 3) Rosja da sobie radę z sankcjami bo jest większa niż reszta świata 4) ZSRR/Rosja przyniosły Europie wolność i wspaniały świat 5) Rosja zawsze walczy o prawdę i wolność 6) Rosja to najwspanialsza rzecz jaka się mogła przytrafić Ukrainie 7) Zamiast Ukrainy będzie Rus Kijowska
@Stewie1910: Taka prawda, gadanie że Ci zołnierze nie wiedzieli gdzie jadą. Każdy kto miał do czynienia z ruskimi, szczególnie po wódce to wie, że gdyby pierwotny plan pokonania Ukrainy w ciągu 72 godzin to byliby zachwyceni i pierwsi wychodzili na ulicę się cieszyć.
@Stewie1910 cieszę się że zrywamy z tą retoryką, że ruscy to biedny uciśniony naród samych opozycjonistów, niewinny niczego. To w większości #!$%@? i to co napisałeś to poglądy 60-70% ichniejszego społeczeństwa. Jazda z #!$%@?.
@vejnn Ruskie media sprzedają bajeczki, że przed 2014 r. Ukraińcy wymordowali dziesiątki tysięcy rosyjsko-jezycznych obywateli Ukrainy. Propaganda siadła na podatny pusty ruski łeb. Jeżeli by tak było - Charków (populacja to chyba 50/50), witał by ich z kwiatami. A tu nawet ukraińscy-Rosjanie wolą walczyć niż być pod Putinem.
@Stewie1910: no właśnie sporo kacapskich łbów mówi o tym ludobójstwie xD ale są jakieś w ogóle fejkowe źródła albo sfabrykowane zdjęcia? Bo widziałem na temat temat tylko tekstowe #!$%@? na sputniku
@vejnn: W Donbabwe i Ługandzie było takie samo ludobójstwo jak aktualny ukraiński rząd jest nazistowski. Rosja zaatakowała w 2014 bo Janukowycz stracił władzę. To samo było w 2008 gdy w Gruzji władze przejęła ekipa prozachodnia.
@Stewie1910: To zupełnie jak propagandą USA. Z tym że oni walczą o „demokrację". I bynajmniej nie chodzi tu o wybielanie Rosjan, a raczej o obiektywne spojrzenie na własne podwórko i zastanowienie się czy przypadkiem nie podlega się tej samej propagandzie. Akurat USA i Rosja mają bardzo dużo ze sobą wspólnego jeżeli chodzi o propagandę patriotyzmu na każdym kroku.
forumakwa, o to się już spytaj Rosjan mieszkających w głębi kraju. Albo ludzi
Wnioski:
1) W Donbasie było ludobójstwo
2) Walczą z nazistami
3) Rosja da sobie radę z sankcjami bo jest większa niż reszta świata
4) ZSRR/Rosja przyniosły Europie wolność i wspaniały świat
5) Rosja zawsze walczy o prawdę i wolność
6) Rosja to najwspanialsza rzecz jaka się mogła przytrafić Ukrainie
7) Zamiast Ukrainy będzie Rus Kijowska
#ukraina #rosja #wojna
Przed atakiem: "Huraaaa... Zgnieciemy ich w mgnieniu oka!"
W niewoli: "Ja nie paniemaju! Ja myślałem że to tylko ćwiczenia! Mamo!!!"
Skur***** naród.
Propaganda siadła na podatny pusty ruski łeb. Jeżeli by tak było - Charków (populacja to chyba 50/50), witał by ich z kwiatami. A tu nawet ukraińscy-Rosjanie wolą walczyć niż być pod Putinem.
I bynajmniej nie chodzi tu o wybielanie Rosjan, a raczej o obiektywne spojrzenie na własne podwórko i zastanowienie się czy przypadkiem nie podlega się tej samej propagandzie. Akurat USA i Rosja mają bardzo dużo ze sobą wspólnego jeżeli chodzi o propagandę patriotyzmu na każdym kroku.
forumakwa, o to się już spytaj Rosjan mieszkających w głębi kraju. Albo ludzi