@Zielony_Ogr: raczej latwo obejsc bo masz ogolnodostepne VPNy, w chinach nie mozesz korzystac z youtuba itd. a mimo wszystko jest pelno chinskich content creatorow, kolezanka z chin nawet uzywa instagrama wlasnie przez vpn
@Zielony_Ogr: czemu mieliby blokować? żeby utrudnić ruskom coś co i tak przychodzi im z trudem, czyli sprawdzanie innych źródeł info niż to co im mówi kreml?
@Zielony_Ogr: mogą zrobić update by wykrywało tzw navigation agent czy jakoś tak i jeśli przeglądarka zwróci że użytkownik jest z Rosji to się zablokuje
natomiast wszystko w przeglądarce można dziecinnie łatwo sobie zmodyfikować więc nie ma to znaczenia jak ktoś ma więcej iq niż banan
@blablalbla: @czorny_lis: @G4SHI: bez przegladarki nie sprawdzisz poczty bez chyba programu pocztowego, nie kazdy jest młody i umie w komputery, mali przedsiębiorcy, usługi, handel, gastronomia potrzebują dostępu do czegoś co pozwoli wejść w internet, tak mi sie wydaje
@Zielony_Ogr: tak
@Zielony_Ogr: tak
@orzel90: @lospablos3: ale mi chodzi o blokadę samej aplikacji przeglądarki
natomiast wszystko w przeglądarce można dziecinnie łatwo sobie zmodyfikować więc nie ma to znaczenia jak ktoś ma więcej iq niż banan
bez przegladarki nie sprawdzisz poczty bez chyba programu pocztowego, nie kazdy jest młody i umie w komputery, mali przedsiębiorcy, usługi, handel, gastronomia potrzebują dostępu do czegoś co pozwoli wejść w internet, tak mi sie wydaje