Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki, wie ktoś może jak zrobić działającą paginacje z offsetem albo zna jakiś fajny tutorial? Męczę się nad tym od jakiegoś czasu i nic mi nie wychodzi;( Próbowałem skorzystać z tego, ale coś nie wychodzi... http://codex.wordpress.org/Making_Custom_Queries_using_Offset_and_Pagination

Dokładnie chodzi mi o wyrzucenie najnowszego komentarza z listy (tylko na pierwszej stronie). #wordpress #php #webdev
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DareckII: faktycznie chodzi o to żeby na pierwszej stronie był offset = 1 a potem już nie, ale niestety próbowałem tego kodu i nie działa:( może jakoś w złe miejsce go daję, bo dodałem w tym if'ie echo cośtam żeby zobaczyć czy wyświetli i nie wyświetla nic:(
  • Odpowiedz
@GoonSquad:

faktycznie chodzi o to żeby na pierwszej stronie był offset = 1

Jeśli tak to faktycznie postaw offset jako zmienną i przypisz jej wartość zależnie od is_home(), fuckingHome() czy czegoś takiego.

Nie mam tego w IDE ani pod f5, pewnie to proste, ale na ślepo ciężko :)
  • Odpowiedz
@npsr: zrobiłem coś takiego i działa niemalże idealnie!:D jest tylko mały problem, na 1 stronie jest 9 postów, a na kolejnych po 10 i jak znajduję się na pierwszej to liczy strony w paginacji tak jakby na każdej było 9, więc często oblicza zbyt dużo, da się jakoś to poprawić? Jak usuwam showpost to ostatni artykuł z pierwszej strony jest taki sam jak pierwszy z drugiej:D a jak dodaje do
  • Odpowiedz
@GoonSquad: wrrr, oducz się mówić "nie działa"

Opisz co się stało i sprawdź kod, już widzę, że wypok urwał podkreślniki :) Jasnowidzem nie jestem a w ciemno robię ;) Zaraz wrócę to Ci napiszę w czymś tam i wrzucę na pastebina ;)
  • Odpowiedz
@npsr: oduczony;D no to tak: niezależnie od postperpage na pierwszej stronie zawsze się 10 wyświetla (choć offset działa), a na drugiej wyświetla się to co na pierwszej plus artykuł, który na pierwszej stronie wyrzuca offset:P

PS echa działają dobrze:D
  • Odpowiedz
@npsr: a gdzie ten reset i unset dokładnie wrzucić?:D znowu to samo: niezależnie od postperpage na pierwszej stronie zawsze się 10 wyświetla (choć offset działa), a na drugiej wyświetla się to co na pierwszej plus artykuł, który na pierwszej stronie wyrzuca offset:P
  • Odpowiedz