Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kemek:

Trochę szkoda, że darmowe mają też Ci, którzy już u nas żyją od kilku lat. No ale ciężkie do wyegzekwowania.

A nie uwazasz że nawet oni mogą mieć teraz masę wydatków? Ten i wiele innych symbolicznych ruchów sprawiają że Ci ludzie mają ułatwiony powrót na granicę po rodzinę lub do obrony kraju, ale Polaczek musi marudzić.
  • Odpowiedz
@BennyKill: @dziadeq: Tak. Ale to zdjęcie robi robotę równie ważną. Ukraińcy też się muszą o tym dowiedzieć, nie po to żeby nam było miło. Ale po to żeby wiedzieli że na tą pomoc mogą liczyć. Oni są bardzo nieufni wobec nas. Uważają że Polacy się nad nimi wywyższają, że będą od nich wyłudzić pieniądze na granicy, próbować okraść albo w inny sposób skrzywdzić. Albo że polscy strażnicy blokują
  • Odpowiedz
@mular1337: Sam jesteś Polaczek.
Ja też mam teraz większe wydatki niż do tej pory, a darmowych podróży nie mam.

W sumie mogliby patrzeć na datę ostatniej pieczęci w paszporcie. Raczej nie każdemu będzie się chciało jechać w aktualnej sytuacji na Ukrainę "na chwilę", żeby tylko mieć darmowe pociągi.
  • Odpowiedz
ale w czym problem? im mniej ich do nas przyjedzie tym lepiej

@villager: Nie. Im mniej ich do nas przyjedzie tym więcej ich zginie. Jak już do ciebie nie przemawia sam argument humanitarny, co jest dosyć smutne. To przynajmniej pomyśl o mniejszych rynkach zbytu.
  • Odpowiedz
a nas polaków zaraz z--------ą cenami w dosłownym tego słowa znaczeniu.

@Qql3l3: bez przesady ... pkp nie jest drogie jezeli mowimy o jezdzie 2 klasa, szczegolnie kiedy masz legitymacje. Co nie oznacza, że jakościowo jedyną sensowną ceną jest 0zl
  • Odpowiedz