Wpis z mikrobloga

@nbhd jeśli mogę to chciałbym przybliżyć swoją stronę. Zazwyczaj w czwartki zamawiamy paliwo na piątek lub poniedziałek rano, od hurtowni dostaliśmy informację (godzina 14.00) że paliwo MOŻE będzie na wtorek, że Naftobaza w Emilianowie na ten moment nie przyjmuje zamówień. Decyzja była szybka, mauser na busa i przynajmniej 900litrow to może do wtorku starczy. Trochę mi przykro że mają mnie teraz wszyscy za ruska onuce itp.
  • Odpowiedz
@wonsztibijski: k---a, mieszkam w plocku, rafineria za płotem a ludzie rzucili się na benzyne jak idioci. U nas prędziej wody w kranie zabraknie niz ropy na stacjach
  • Odpowiedz
@wonsztibijski no na dłuższą metę może nie zabraknie, ale u znajomej w mieście akurat skończyło się paliwo i nie miała gdzie zatankowac. Ja szczęśliwie wczoraj zatankowałem, bo jadę jutro w trasę, dzisiaj bym sobie w łeb strzelił. Wszystkie stacje zawalone na maxa, chciałem dziewczynie autko dotankowac i odpuściłem. A piszę to spod niemieckiej granicy :)
  • Odpowiedz
Napisz jaka jest cena teraz, a jaka będzie za 7 dni. Ludzie dobrze kombinują, bo jak nie daj boże coś się stanie, to ropa będzie na wagę złota.

@wonsztibijski: w dniu wybuchu wojny ceny ropy wzrosły o 6 centów na litrze. Nie sądzę, żeby wzrosły zaraz o kolejne 10 %. Większe podwyżki będą na stacjach (i to natychmiast) przez ten debilny owczy pęd.
Ludzie "kombinują" jak bezmózgie maszyny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nbhd: tą akcją Polacy pokazali że nie mają zaufanie do władzy i właścicieli stacji którzy spekulacyjnie mogą podnieść ceny paliw
  • Odpowiedz
@nbhd: Najgorsze jest to że jutro z rana jadę w trasę a dziś zaświeciła się rezerwa… na szczęście jak wracałem o 23 do domu to w kolejce były tylko dwa auta wiec czułem się tylko trochę jak debil xd
  • Odpowiedz