Aktywne Wpisy
DrMagK2 +343
Moje miasto takie piękne XD
Jabby +517
Dwudziestokrotne przebicie❗️
Krótka historia o kościelnej działce, którą kupił Morawicki z żoną⤵️
- W latach 90. Kościoły, m. in. we Wrocławiu, dostawały państwową ziemię rolną - po 15 hektarów na parafię.
- Parafia świętej Elżbiety we Wrocławiu dostała jednak dwa razy więcej- 30 hektarów choć kościół jest jeden, proboszcz jeden i jedna patronka - ale na papierze parafie są dwie: cywilna i wojskowa.
- Jedną z tych ziem za 700 tys. zł
Krótka historia o kościelnej działce, którą kupił Morawicki z żoną⤵️
- W latach 90. Kościoły, m. in. we Wrocławiu, dostawały państwową ziemię rolną - po 15 hektarów na parafię.
- Parafia świętej Elżbiety we Wrocławiu dostała jednak dwa razy więcej- 30 hektarów choć kościół jest jeden, proboszcz jeden i jedna patronka - ale na papierze parafie są dwie: cywilna i wojskowa.
- Jedną z tych ziem za 700 tys. zł
Baba w gruziku ze sluchawkami w uszach i telefonem w lapie XD
#polskiedrogi #szczecin
Dz.U.2021.0.450 t.j. - Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym 5. Na obszarze zabudowanym, na drodze dwujezdniowej lub po której kursują tramwaje po torowisku wyodrębnionym z jezdni, pieszy przechodząc przez jezdnię lub torowisko jest obowiązany korzystać tylko z przejścia dla pieszych.
6. Przechodzenie przez torowisko wyodrębnione z jezdni jest dozwolone tylko w miejscu do tego przeznaczonym.
@powaznyczlowiek: Za co?
@Kernydz: Policja powinna mieć możliwość karania mandatami zarządcę drogi za takie oznakowanie. W Poznaniu to samo, pionowe swoje, poziome powycierane i nie wiadomo jak jechać. Ostatnio strąbiłem inne auto bo mi się wbił na pas i się tłumaczył, że stał znak pionowy, a wcześniej były żółte na jezdni, ale się wytarły
@tuomollo: OP ci wyżej napisał:
xD
To jest niestety domyślny mindset z jakim się jeździ po polsce. "Ja mam się domyślać czy zza tego samochodu, który się zatrzymał na lewym pasie, zaraz nie wybiegnie dziecko? Przecież
@lab_rat: Zaczalem hamowac? dostosowalem predkosc ze bylem w stanie sie zatrzymac? Wiec #!$%@? z tymi twoimi
Jakby miał być znak pionowy dla pieszych informujący o przejściu to powinien być skierowany w strone chodnika,
@Impuls94: powiedz nam, czego Ty słuchasz to też ocenimy
@starypijany123: od kiedy znak pionowy D-6 jest widoczny dla pieszych?
@Bakys:
Co za historia. Mam nadzieję, że to nie twoja laska, bo ewidentnie problemy z psychą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i na pewno ktoś przejął się losową wariatką...
Komentarz usunięty przez autora
@KarmelowyJeremiasz: COOO????
@Kernydz: