Wpis z mikrobloga

@powaznyczlowiek: Art. 13. Zasady przechodzenia przez jezdnię lub torowisko
Dz.U.2021.0.450 t.j. - Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym 5. Na obszarze zabudowanym, na drodze dwujezdniowej lub po której kursują tramwaje po torowisku wyodrębnionym z jezdni, pieszy przechodząc przez jezdnię lub torowisko jest obowiązany korzystać tylko z przejścia dla pieszych.
6. Przechodzenie przez torowisko wyodrębnione z jezdni jest dozwolone tylko w miejscu do tego przeznaczonym.
normalnie byłaby wina OPa

@powaznyczlowiek: Za co?

Są na jezdni oznaczenia, które równie dobrze mogą być zatartym znakiem poziomym.

@Kernydz: Policja powinna mieć możliwość karania mandatami zarządcę drogi za takie oznakowanie. W Poznaniu to samo, pionowe swoje, poziome powycierane i nie wiadomo jak jechać. Ostatnio strąbiłem inne auto bo mi się wbił na pas i się tłumaczył, że stał znak pionowy, a wcześniej były żółte na jezdni, ale się wytarły
inna rzecz, że widać z daleka, że coś się będzie działo a gość sobie radośnie prawym pasem wyprzedza te samochody.

@tuomollo: OP ci wyżej napisał:

a to my jestesmy od domyslania sie? nie ma znaku, nie ma przejscia - proste

xD

To jest niestety domyślny mindset z jakim się jeździ po polsce. "Ja mam się domyślać czy zza tego samochodu, który się zatrzymał na lewym pasie, zaraz nie wybiegnie dziecko? Przecież
To jest niestety domyślny mindset z jakim się jeździ po polsce. "Ja mam się domyślać czy zza tego samochodu, który się zatrzymał na lewym pasie, zaraz nie wybiegnie dziecko? Przecież ja nie jestem od domyślania się tylko od jazdy na pamięć z zerową świadomością tego co się wokół mnie dzieje oraz od słuchania #!$%@? muzyki"

@lab_rat: Zaczalem hamowac? dostosowalem predkosc ze bylem w stanie sie zatrzymac? Wiec #!$%@? z tymi twoimi
via Wykop Mobilny (Android)
  • 47
@KarmelowyJeremiasz: Ale te znaki są dla kierowców a nie pieszych, przecież pieszy nie ma znaku piomowego który jemu pokazuję, że coś jest lub nie jest przejściem, znak mówiący o przejściu jest tylko z jednej strony, tzn skierowany tak aby go kierowcy widzieli, a nie piesi, którzy mogą nadejść z przeciwnej strony względem znaku przecież.

Jakby miał być znak pionowy dla pieszych informujący o przejściu to powinien być skierowany w strone chodnika,
Pobierz R187 - @KarmelowyJeremiasz: Ale te znaki są dla kierowców a nie pieszych, przecież pi...
źródło: comment_1645616574u5sdsImCGpBbMMa0wK6DSY.jpg
btw kiedyś różowa na światłach wyczaiła, że jakiś typ ogląda sobie netflixa na laptopie. wysiadła z auta i go #!$%@?ła jak burą sukę xD

@Bakys:

Co za historia. Mam nadzieję, że to nie twoja laska, bo ewidentnie problemy z psychą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i na pewno ktoś przejął się losową wariatką...
Są na jezdni oznaczenia, które równie dobrze mogą być zatartym znakiem poziomym.

@Kernydz:

@KarmelowyJeremiasz: Ale te znaki są dla kierowców a nie pieszych, przecież pieszy nie ma znaku piomowego który jemu pokazuję, że coś jest lub nie jest przejściem, znak mówiący o przejściu jest tylko z jednej strony, tzn skierowany tak aby go kierowcy widzieli, a nie piesi, którzy mogą nadejść z przeciwnej strony względem znaku przecież.

Jakby miał być
Pobierz KarmelowyJeremiasz - > Są na jezdni oznaczenia, które równie dobrze mogą być zatartym...
źródło: comment_1645621830qK6ozDq3IcjsKLDIZeJzwW.jpg