@zydo_komucho_gej: Ale wiesz, że to jest inwestycja długoterminowa, wkładana w dużej mierze w giełdę i przez to w krótkim okresie mogąca przynieść straty?
@salcefrytki: Analiza wsteczna zawsze skuteczna? ( ͡°͜ʖ͡°) Dlaczego akurat WIG20 wybrałeś? To może też pokażesz WIG albo S&P 500 za ostatnie 15 lat?
Mój bank inwestuje głównie w pojedyncze firmy polskie i ETFy akcji na cały świat: https://www.nntfi.pl/_fileserver/item/1504539 Generalnie strategia brzmi przyzwoicie, myślę, że będę do przodu za 30 lat. Plus no zawsze jakaś dodatkowa dywersyfikacja.
Ale kryzysy finansowe to nie jedyny problem. Spółki giełdowe funkcjonują również kosztem przyrody, zdrowia i jakości życia ludzi na całym świecie. Ma to bardzo istotne znaczenie w kontekście
Ale kryzysy finansowe to nie jedyny problem. Spółki giełdowe funkcjonują również kosztem przyrody, zdrowia i jakości życia ludzi na całym świecie. Ma to bardzo istotne znaczenie w kontekście PPK.
Ależ populizm. To rozumiem, że nie masz konta bankowego, bo banki "funkcjonują kosztem przyrody, zdrowia i jakości życia ludzi na całym świecie"?
Co do reszty to spoko, dzięki, nie wiedziałem. Ale i tak ok, mogą wybrać które z tych spółek, plus no ostatnie
#praca #emerytura
W pko to pewnie wykopki z tagu #gielda inwestuja
Mój bank inwestuje głównie w pojedyncze firmy polskie i ETFy akcji na cały świat:
https://www.nntfi.pl/_fileserver/item/1504539
Generalnie strategia brzmi przyzwoicie, myślę, że będę do przodu za 30 lat. Plus no zawsze jakaś dodatkowa dywersyfikacja.
Ja sam z kolei wkładam głównie w ETF
"PPK a WIG20 – 40% składek
Ale kryzysy finansowe to nie jedyny problem. Spółki giełdowe funkcjonują również kosztem przyrody, zdrowia i jakości życia ludzi na całym świecie. Ma to bardzo istotne znaczenie w kontekście
Ależ populizm. To rozumiem, że nie masz konta bankowego, bo banki "funkcjonują kosztem przyrody, zdrowia i jakości życia ludzi na całym świecie"?
Co do reszty to spoko, dzięki, nie wiedziałem. Ale i tak ok, mogą wybrać które z tych spółek, plus no ostatnie