Wpis z mikrobloga

Programowanie w pythonie od podstaw warto na start brać mentora? Wiem, że jest dużo darmowych źródeł, chwytałam ksiązki, kursy, youtuby, tutoriale, albo jakieś zadania np. na hackerrank i w sumie mam taki misz masz w głowie.

Ma ktoś jakieś rady w stylu "gdybym ja znowu zaczynał to..."

+ może od razu jakiegoś mentora do polecenia?

#programowanie #python #programista15k
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sloneczko_za_chmurka: gdybym ja znowu zaczynął pythona to bym zrobił dokładnie to samo co wtedy, czyli odpalił tutorial na youtubie i szukał rozwiązań do problemów na bieżąco jak na nie natrafiam przy pisaniu kodu
  • Odpowiedz
@sloneczko_za_chmurka: mnie interesowało django więc znając jakies tam podstawy pythona zacząłem oglądać tutorial do tego (nie pamiętam jaki kanał), przy okazji wyjasnili tam kilka innych ciekawych dla mnie kwestii bo zawsze bardziej interesowało mnie tworzenie appek webowych bardziej niż jakieś obliczenia, AI, analiza danych itp. czy to do czego python sie typowo nadaje
  • Odpowiedz
@sloneczko_za_chmurka nah, lepiej na własną rękę. Jako człowiek chcący wejść do IT w pythonie odpuściłbym sobie całkowicie zagadnienia DS/ML i celowałbym w webdev, niższy próg wejścia. Na YT jest bardzo dużo kanałów dla początkujących Tech with Tim np. ale i dla bardziej zaawansowanych ArjanCode, mCoding. Jako cel ustaw sobie napisanie klona mikrobloga
  • Odpowiedz
a co to ma do rzeczy?

@bin-bash: co to za 12 rad o których można gadać 2h? w tyle to mozna pobieznie omówić większość frameworków a nie dać 12 rad xD
  • Odpowiedz
@sloneczko_za_chmurka zdecydowanie łatwiej przejść między projektami w firmie z jednego działu do drugiego. U mnie w korpo do działów DS/ML nie szukają, tylko biorą chętnych z innych i doszkalaja + trzeba mieć tego mida. A Ty w co celujesz, jaki dział?
  • Odpowiedz
@bin-bash: i jak się do swojej kariery zabierałeś przez takie poradniki jak tu wklejasz to zaczynałeś jeszcze jak komputery były na lampach elektronowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz