Aktywne Wpisy
Lukardio +115
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
dziobnij2 +603
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
@kantar
Ludzie nie są świadomi jak p--------e potrafi być w innych krajach. Jeszcze 16 lat temu mogłeś w takim Manchesterze albo w Londynie (w Londynie był niewypał) zginać od zamachu b-------o z powodu terrorystów z Irlandii. Twój stary irlandczyk to j----y alkoholik codziennie idący do Pubu bo ma tak z-----ą psychę z ptsd od tego co się działo w latach 80tych w kraju... ale noooo najlepszy kraj ziomuśśśś.
Takie gadanie tylko mnie upewnia, że większość ludzi nie rozumie, jak reszta świata może być brutalna i że spokój jest tylko chwilowym osiągnięciem.
#przemyslenia #takaprawda #geopolityka
Koniec dyskusji
@SzubiDubiDu: no to git mordo, ale 16 lat temu było 16 lat temu xD Na Ukrainie możesz zginąć od b---y dzisiaj.
@SzubiDubiDu: Crude death rate w uk w 2019=9.1, ten sam rok w PL= 10.8. Jeszcze przed covidem, ktory na bank zwiekszyl te przepasc. Tak strasznie ja tym zachodzie, sluzva zdrowia kuleje i terrorysci wszedzie.
@SzubiDubiDu: Niech to powie ludziom co potracili rodziny w zamachach zorganizowanych przez IRA...
@kuba-lamus: W sensie bezprawie, to wydawanie wyroków zgodnych z norweskim prawem? xD Bezprawie to będzie wtedy, gdy go nie wypuszczą po tych 21 latach. A oczywiście nie wypuszczą i będą musieli z powodu 1 człowieka naginać prawo. Tak jak to było w Polsce w przypadku Trynkiewicza,
@Jebanany: CICHO K---A NIC NIE WIESZ. TESTO TO NASZ BÓG POLACY ROBACY K---A HAHAHHAAAAAMERYCZKA KURRRRWA
I ile to osób od tego czasu zginęło w tych zamachach? By aż tak wpływało to na ogólne życie?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Creed-Bratton: akurat nie 21 lat jest z możliwością skrócenia ale też wydłużenia, bez naginania prawa - to ma motywować sprawcę do poprawy bo ma określony termin, dożywocie czy tym bardziej dożywocie