Aktywne Wpisy
AlienFromWenus +12
Z facetami to można porozmawiać jedynie o bzdurach typu:
- nowe gry czy seriale na Netflix
- wyniki Euro 20xx
- problemy w pracy
- kto z kim, po co i za ile z pracy czy ze znajomych
- nowe gry czy seriale na Netflix
- wyniki Euro 20xx
- problemy w pracy
- kto z kim, po co i za ile z pracy czy ze znajomych
Milo900 +19
#!$%@? mac, siedze na jakimś kolejnym callu, z ktorego nic nie wynika, bo pewnych osob nie ma, a dopiero beda w piatek dostepni, zeby sprawy ruszyly do przodu, ale wtedy w poniedzialek musi byc kolejne spotkanie z innymi osobami, bo cos tam cos tam.
A klientowi bylo cos obiecane na koniec lipca, a ja tego nie widze nawet we wrzesniu.
Ehh widze przez okno jak chlopaki ukladaja kostke brukową, cos czuje, ze
A klientowi bylo cos obiecane na koniec lipca, a ja tego nie widze nawet we wrzesniu.
Ehh widze przez okno jak chlopaki ukladaja kostke brukową, cos czuje, ze
Jak dlugo wytrzymacie bez snu?
W 1964 roku 17-letni Randy Gardner ustanowil rekord niespania: 11 dni i 25 minut. Rekord zostal ustanowiony podczas eksperymentu, ktory mial zbadac wplyw braku snu na zdrowie czlowieka. W trakcie eksperymentu stwierdzono zmeczenie, zmiany nastroju, klopoty z koncentracja, problemy z pamiecia krotkotrwala, paranoje i halucynacje. 11 dnia poproszono Randy'ego aby powtarzal odejmowanie siedmu zaczynajac od liczby 100. Do pewnego momentu szlo dobrze, zatrzymal sie jednak na liczbie 65 i stwierdzil, ze nie pamieta co robil. Tuz przed koncem eksperymentu wzial udzial w konferencji prasowej, na ktorej mowil wyraznie, i bez trudu, stwierdzil, ze jest w swietnej formie. Po eksperymecie Garner spal przez 14 godzin 40 minut, a 11 godzin po przebudzeniu ponownie spal przez kolejne 10 i pol godziny, po czym wydawal sie zupelnie wypoczety. Jak przyznal w wywiadach, uwaza, ze moglby zlamac ten rekord bez wysilku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Gardner_sleep_deprivation_experiment
NIe zapomnę tego nigdy, najpierw przez kilka godzin odjazd super zabawa do 6 rano, a potem 24h zjazdu i totalny problem z zaśnięciem. W sumie nie spałem grubo
To chyba kalka z angielskiego „break a record”. Po polsko mówi się pobić rekord.
Oglądałem kiedyś dokument o bezsenności i była o nim wzmianka ponieważ po eksperymencie zmagał sie z nią przez blisko dekadę.
Zona sie zastanawiala czy napewno zyje ( akurat spala jak ja wstalem na chwile ) ale naszczescie zaczolem chrapac.
@GregSow: Chłopie, 36h to jest jedna nieprzespana noc. To takie osiągnięcie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)