Wpis z mikrobloga

Fajne to MLG. I spodobało mi się to chwilowe przestawienie widoku na komp Koreańca - wcześniej się z tym nie spotkałem. Ale wiadomo, że jak się Amerykanie za coś zabiorą, to zrobią to dobrze. Podstawowe prawo fizyki.

http://pl.twitch.tv/mlgstarcrafta

#sc2
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dembski: jak to, nie miał czasu? To po co ja to oglądam :DD

@Chudy_: >łaj? To nieodłączny element tej gry. Ciekawszy, niż makrowanie, maksowanie. ZZZZzzzzzzzzzzzzzz

W grze makro wygrywa skill, w all inach - przypadek, albo ładniej mówiąc - zaskoczenie. Podczas tych all inów zawsze dochodzi do takiego momentu, że nawet aclick wygra z najlepszym...

@Mass: Huh, czyli nie ma co się w ogóle stresować :>
  • Odpowiedz
@Chudy_: A jak się odniesiesz do tego że nawet NaNiwa w wywiadzie po meczu przepraszał za styl w jakim pokonał Flash'a? Jeśli nawet zwycięzcy jest wstyd za to w jaki sposób wygrywa to już o czymś świadczy.
  • Odpowiedz
@Chudy_: Wiesz, w czym jest problem? Znam wszystkie metody allinowania protossów, ale nie jesteś w stanie przygotować się na wszystkie tak, żeby nie być w plecy, jeżeli nie przyfarcisz scoutem. Wybierasz więc kilka jak na loterii i modlisz się żeby przychodził jakiś inny...
  • Odpowiedz
@Elethynh: w tym że nie lubisz NaNiwy nie ma nic dziwnego. On jest na swój sposób taki "akward" w wywiadach i zachowaniu że ciężko go polubić :P
  • Odpowiedz
@Chudy_: wiem że od niedawna się interesujesz SC, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy jakby stracił na swojej atrakcyjności SC jakby gracze mieli takie podejście do all-inów jak Ty. Polecam sobie obejrzeć finał Dreamhacka Mana z Dimaga. Trzy takie same all-iny od MaNy łatwe zwycięstwo ale za to jeden z najmniej klimatycznych finałów turnieju jakie widziałem. Dzisiejszy finał vs TheStc to samo 2 all-iny i po finale. Sorry ale ja
  • Odpowiedz
@Mass: Za każdym razem jak słyszę że makro gry są nudne to chce mi się powiedzieć: 7 gra finału Blizzard Cupa, MMA vs DRG

Stałem od połowy gry, nie dałem rady usiedzieć :D
  • Odpowiedz