Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +200
PijeWodePoPierogach +142
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

Kurde, nacisnąłem coś i teraz przy pisaniu zamiast wpisać literkę i przesuwać wszystko to, co jest przed kursorem, to mi podmienia literki. Jak to naprawić?
@pococimojlogin: #niepowinienesdotykackomputera #ipotemsiedziwiczesoftwarejestdodupy
Mam 19 lat xD
Do tej pory żyłem w nieświadomości znaczenia klawisza insert. Dużo osób u mnie w studbazie ma ten problem na komputerach, że im nadpisuje zamiast dopisywać i nie wiedzą, co zrobić. Teraz będę mógł im pomóc.
@pococimojlogin: #o---------e #rowykopacaniestudiowac #kasjerkazbiedrylepiejznasienakomputerze
btw. co to za uczelnia?
btw2. co to
Z informatyką dużo wspólnego wcześniej nie miałem, a że nie miałem problemu takiego, jak inni, to nawet nie pytałem laboranta, jak to naprawić.
@zakowskijan72: PW - matematyka.
@pococimojlogin: Wrocław czy Warszawa?
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Ja wiem, że to się może wydawać trywialne, ale tak naprawdę skąd miałem wiedzieć, co ten klawisz daje, skoro nikt nigdy mnie nie uświadomił, z żadną instrukcją dotyczącą komputera w życiu się nie zapoznawałem, a i taka funkcjonalność mi nie była potrzebna?
Dla mnie do tej pory najważniejsze było to żeby komputer się włączał, torrenty pobierały, przeglądarka działała i muzyka grała. Format,
To się nie wydaje. To jest trywialne. Tego typu rzeczy poznaje się po pierwszych 3 miesiącach użytkowania komputera.
Poza tym, piszesz, że potrafisz skonfigurować klienta poczty, postawić system i tego typu sprawy. Przecież w konfiguracji klienta pocztowego przydaje się znajomość protokołów sieciowych i reszty sieciowego voodoo, także funkcje instert'a, delete'a, PrtScn'a, NumLocka i innych powinieneś już dawno
Komentarz usunięty przez autora
Na informatyce dzieci w podstawówkach powinny uczyć się formatować tekst, poznawać funkcje klawiatury/klawiszy, poznawać systemy i może w 5-6 klasie programować prostych językach zamiast grać. Niestety u nas dalej ten przedmiot jest olewany i traktowany jak w-f, plastyka i inne "muminki"....
Efekty widać tutaj.