Aktywne Wpisy

tesknilam_ +20
Spojrzałam na FB, że mój pierwszy facet jest od roku zaręczony. Nie moja to sprawa oczywiście. Jednak poczułam jakieś ukłucie, że ja najwyraźniej takich chęci nie wzbudziłam przez te kilka lat spotykania się. Ale bywa
#zwiazki
#zwiazki
Gekon77 +2
#otomoto #samochody #samochodyuzywane #motoryzacja No i tak, udało się sprzedać auto. W tym samym dniu gościu dzwoni że mu turbina padła(coś mi tu śmierdzi), co robić? Dogadywać się z nim jakoś? Czy mieć w------e i zlać temat? Na umowie był zapis że kupujący zgadza się ze stanem auta i nie ma żadnych zastrzeżeń, jazda próbna wcześniej była, auto było przez niego sprawdzane. Ja tym

Kurde, nacisnąłem coś i teraz przy pisaniu zamiast wpisać literkę i przesuwać wszystko to, co jest przed kursorem, to mi podmienia literki. Jak to naprawić?
Mam 19 lat xD
Do tej pory żyłem w nieświadomości znaczenia klawisza insert. Dużo osób u mnie w studbazie ma ten problem na komputerach, że im nadpisuje zamiast dopisywać i nie wiedzą, co zrobić. Teraz będę mógł im pomóc.
@pococimojlogin: #o---------e #rowykopacaniestudiowac #kasjerkazbiedrylepiejznasienakomputerze
btw. co to za uczelnia?
btw2. co to
Z informatyką dużo wspólnego wcześniej nie miałem, a że nie miałem problemu takiego, jak inni, to nawet nie pytałem laboranta, jak to naprawić.
@zakowskijan72: PW - matematyka.
@pococimojlogin: Wrocław czy Warszawa?
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Ja wiem, że to się może wydawać trywialne, ale tak naprawdę skąd miałem wiedzieć, co ten klawisz daje, skoro nikt nigdy mnie nie uświadomił, z żadną instrukcją dotyczącą komputera w życiu się nie zapoznawałem, a i taka funkcjonalność mi nie była potrzebna?
Dla mnie do tej pory najważniejsze było to żeby komputer się włączał, torrenty pobierały, przeglądarka działała i muzyka grała. Format,
To się nie wydaje. To jest trywialne. Tego typu rzeczy poznaje się po pierwszych 3 miesiącach użytkowania komputera.
Poza tym, piszesz, że potrafisz skonfigurować klienta poczty, postawić system i tego typu sprawy. Przecież w konfiguracji klienta pocztowego przydaje się znajomość protokołów sieciowych i reszty sieciowego voodoo, także funkcje instert'a, delete'a, PrtScn'a, NumLocka i innych powinieneś już dawno
Komentarz usunięty przez autora
Na informatyce dzieci w podstawówkach powinny uczyć się formatować tekst, poznawać funkcje klawiatury/klawiszy, poznawać systemy i może w 5-6 klasie programować prostych językach zamiast grać. Niestety u nas dalej ten przedmiot jest olewany i traktowany jak w-f, plastyka i inne "muminki"....
Efekty widać tutaj.
@pococimojlogin: Dżizas, serio? Byłem przekonany, że jakaś Wyższa Szkoła Seksu, Faksu i Biznesu w "dużym" mieście.