Wpis z mikrobloga

@Avil: strzelam, ze sa legit, ja na studiach dostalem 10 kluczy za darmo, MS sie nie cacka i rozdaje klucze na prawo i lewo. Do tego wszystkie klucze od windows 7+ beda dzialac na w11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jedrek313: klucze nie są ani trochę legalne

licencje studenckie (nie wiem jak to się teraz nazywa, jak studiowałam to był DreamSpark i MSDNAA) są legalne tylko kiedy używa ich student
klucze OEM można przenieść, ale może ich używać tylko 1 urządzenie jednocześnie i pasuje mieć więcej niż tylko klucz
BOX w tej cenie to jakiś żart

przeważnie są to klucze Volume Licensing których nie wolno używać poza obiektem który je zakupił
@Avil: No to rozumiem, ze klucze sa legalne, a jedynie sposob ich uzycia jest nielegalny. Nie czuje sie kompetentny, by stwierdzic jak duza odpowiedzialnosc prawna spada na kupujacego. Do tego wydaje mi sie, ze MS za bardzo nie ma jak sprawdzic, czy komputer uzywajacy danej licencji spełnia jej wymagania.

Wiem jedno, istalujac windowsa i aktywujac go tym kluczem nie nabawie sie np. oprogramowania ktore wykradnie dane mojej karty przy probie zakupu
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jedrek313: w razie czego na kupującego spada odpowiedzialność prawna za paserstwo

robiąc aktywację fałszywym serwerem KMS też nie ryzykujesz że zainfekujesz czymś komputer, to tylko kilka komend w cmd