Aktywne Wpisy

malala777 +532
Podczas gdy ty marnowałeś dzisiejszą noc na spanie za darmo, wielu nadludzi lekarzy spało dzisiaj na nocnym dyżurze za 500 zł na godzinę finansowane z twoich podatków, po czym pojadą sobie dzisiaj posiedzieć w przywacie za kolejne 500 zł na godzinę + % od wizyty.
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
źródło: Evimed_przychodnia_Gdynia_6-1024x684
Pobierz
qtass +69
🚭🌫️ Coraz częściej widzę ten sam schemat zachowań — i to zarówno w sporze o SCT, jak i w zwykłym życiu na osiedlu.
1) 𝗣𝗔𝗣𝗜𝗘𝗥𝗢𝗦 𝗡𝗔 𝗞𝗟𝗔𝗧𝗖𝗘 — czyli „mnie wolno, wy wdychajcie”.
Wielu ludzi pali p-------y na klatce schodowej, uważając, że ma do tego prawo. Bo to „jego klimat”. To, że inni muszą to wdychać, już go nie interesuje. Nie będzie truł rodziny w mieszkaniu, ale na klatce może robić, co chce —
1) 𝗣𝗔𝗣𝗜𝗘𝗥𝗢𝗦 𝗡𝗔 𝗞𝗟𝗔𝗧𝗖𝗘 — czyli „mnie wolno, wy wdychajcie”.
Wielu ludzi pali p-------y na klatce schodowej, uważając, że ma do tego prawo. Bo to „jego klimat”. To, że inni muszą to wdychać, już go nie interesuje. Nie będzie truł rodziny w mieszkaniu, ale na klatce może robić, co chce —

źródło: comment_1645111269SXwQ28M1Z7vwFkC7tWg3rl.jpg
PobierzPrzecież C# ma nawet 4.
@yggdrasil: A cóż to za nowa zasada programistyczna? Fowler i Martin już wiedzą? Klasycznie u programisty im durniejsze mądrości, tym wyżej do srania wypina dupę.
@yggdrasil: jakieś argumenty?
Ale sugerowanie że trzeba się przemęczyć z c++ żeby o tym wiedzieć, jest co najmniej śmieszne.
Chodziło mi o to, ze znajomość algorytmiki i zasad działania komputera zanika. Co jest trochę zrozumiałe, kolejny serwer jest tańszy niż programista.
Komentarz usunięty przez autora
Posortowałem tablicę, element z lewej, element z prawej. Suma za mała - idziemy z lewej do prawej, suma za duża - idziemy z prawej do lewej. Potem kwestia zwrócenia odpowiednich indeksów z wejściowej tablicy i jest szybciej od 86% rozwiązań nadesłanych i z pamięcią lepiej, niż 60% nadesłanych rozwiązań.