Ze względu na koronę oraz ferie gotowanie #umniewbarze nie jest takie pokaźne jak kiedyś.
Wszystko powinno wrócić na właściwe tory w marcu, kiedy to ludzie wrócą z urlopów, a dzieci do szkol po feriach.
Dzisiaj na palnikach: 70l - grochówka plus 20l ziemniaków osobno 24l - pomidorówka 24l - fasola do fasolki po bretońsku 30l - sos pieczarkowy 50l - 70 sztuk zrazow wieprzowych w sosie 20l - ziemniaki 30l - ziemniaki 10l - ziemniaki na ziemniaki pieczone (smażone) 10l - bitki wieprzowe w sosie 30l - kasza 20l - makaron penne do makaronu na słodko
Oprócz tego co na gazach dzisiaj pójdzie: Ok. 30kg buraków zasmazanych Ok. 50kg kapusty zasmażanej 70 sztuk schabow 70 bułek z kotletem mielonym
W skład bułek wchodzi: bułka, sos musztardowy, cebul, sałata lodowa, mielony, pomidor, ogórek
Obecnie gotujemy dosłownie na pol gwizdka w porównaniu z tym ile tego wszystkiego idzie jak mamy ‚normalny’ rok szkolny.
@bigger: Teraz, jak już sprzedaży detalicznej nie mamy i wiemy ile musimy gotować już poprzedniego dnia to zostają nam tak śladowe ilości jedzenia, ze zabieramy je my lub pracownicy do domu. To są ilości typu: dwa litry zupy, 10 klusek z dziurka itd.
@KubaJam: Czy takie ilości jedzenia trzeba przygotowywać nocą (np obierać warzywa, nastawiać wywar itp) czy na luziku dajecie radę rano i w popołudnia? (ʘ‿ʘ)
@KubaJam: Czy takie ilości jedzenia trzeba przygotowywać nocą (np obierać warzywa, nastawiać wywar itp) czy na luziku dajecie radę rano i w popołudnia? (ʘ‿ʘ)
@peszekorzeszek: Ile możemy to szykujemy sobie dzień wcześniej. Pierwsze obiady wyjeżdżają o 7:30 do klientów. Kuchnia pracuje od 3 w nocy.
Wszystko powinno wrócić na właściwe tory w marcu, kiedy to ludzie wrócą z urlopów, a dzieci do szkol po feriach.
Dzisiaj na palnikach:
70l - grochówka plus 20l ziemniaków osobno
24l - pomidorówka
24l - fasola do fasolki po bretońsku
30l - sos pieczarkowy
50l - 70 sztuk zrazow wieprzowych w sosie
20l - ziemniaki
30l - ziemniaki
10l - ziemniaki na ziemniaki pieczone (smażone)
10l - bitki wieprzowe w sosie
30l - kasza
20l - makaron penne do makaronu na słodko
Oprócz tego co na gazach dzisiaj pójdzie:
Ok. 30kg buraków zasmazanych
Ok. 50kg kapusty zasmażanej
70 sztuk schabow
70 bułek z kotletem mielonym
W skład bułek wchodzi: bułka, sos musztardowy, cebul, sałata lodowa, mielony, pomidor, ogórek
Obecnie gotujemy dosłownie na pol gwizdka w porównaniu z tym ile tego wszystkiego idzie jak mamy ‚normalny’ rok szkolny.
#gotujzwykopem #gotowanietomojapasja #sniadanie #smacznego #dziendobry #proszesieczestowacmoznabracpodwie
@Cointreau: Największa walka była w szkołach. Tam wysłałem faktury jako dowody na podwyżki absolutnie wszystkiego. To nieco uspokoiło rodziców.
@peszekorzeszek: Ile możemy to szykujemy sobie dzień wcześniej. Pierwsze obiady wyjeżdżają o 7:30 do klientów. Kuchnia pracuje od 3 w nocy.
@Popularny_mis: Spokojnie. Dogotujemy w ciągu dnia, żeby każdy miał dokładkę pyrkow.
@Biszkopcik: Planów nie odwołuj. Zorganizujemy Ci Foodcation
@bigger: (。◕‿‿◕。) dziękuje