Wpis z mikrobloga

To jest Tristan. Tristan niestety ma chore nóżki, przez co często odwiedza weterynarza i fizjoterapeutów. Nasz weterynarz ogłosił konkurs, w którym wystarczy polajkowac zdjęcie na FB. Można wygrać voucher na następne badania. Jeśli ktoś chciałby pomóc poprzez zostawienie lajka to proszę o wiadomość, prześlę link do zdjęcia.
#bordercollie
#psy
#pokazpsa
kuliszek - To jest Tristan. Tristan niestety ma chore nóżki, przez co często odwiedza...

źródło: comment_1645044472sghRzslhKF4HZQmB9bMrQA.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrayBlacksmith: to nasz drugi border. Wiedzieliśmy jak postępować, w budynku jest winda, kanapa była ogrodzona żeby nie wskakiwal. Niestety weterynarz na zdjęciach rtg nie potrafił wykryć dysplazji przez pół roku. Dowiedzieliśmy się o tym jak mial rok
  • Odpowiedz
  • 0
@kuliszek o kurde. Jakie były objawy początkowo? Mam borderka 8msc., znosiliśmy go do 7 miesiąca, ale na kanapę wskakiwala, czy jak się bawiła to również skakała. Robić profilaktycznie rtg?
  • Odpowiedz
@MrFruu: są różne szkoły nie którzy robią wstępne zdjęcia w 7 miesiącu (w tym ja) I później powtarzają, a niektórzy czekają z nimi aż pies skończy z 1,5 roku. A niektórzy w ogóle nigdy ich nie robią. I są psy (u bc całkiem sporo) które z zaawansowaną dysplazją śmigają jak głupie przez całe swoje życie.
  • Odpowiedz
@MrFruu: zrobiliśmy zdjęcie jak miał 7 miesięcy. Wet stwierdził że ma luźne biodra ale bez oznak dysplazji. Mieliśmy mu wzmocnić mięśnie nóg żeby trzymały biodra. Tristan dosyć dziwnie zaczął chodzić. Czasami kical jakby go łapa bolała. Zrobiliśmy kolejne rtg i dalej niby bez dysplazji. Po pół roku bez efektów 3 zdjęcie i w końcu wet stwierdził że to dysplazja. Wkurzyłem się, zacząłem szukać pomocy u innych wetów, dwóch potwierdziło dysplazje.
  • Odpowiedz