Wpis z mikrobloga

Neetuje już 3 tydzień, tak mi dobrze, że jak myślę że muszę się zebrać do pracy to mi smak życia ucieka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Niby mam trochę oszczędności żeby neetować dłużej, ale to nic nie zmieni, tylko będzie mi jeszcze trudniej pójść do pracy, a i rozwalić oszczędności na siedzenie na dupie też słaba perspektywa, bo nie wiadomo co potem w życiu się przydarzy, a czym jest przeciągnięcie neetowania o miesiąc, dwa czy trzy w obliczu czekających mnie jeszcze dobrych 30-40 lat #!$%@? póki nie zdechnę. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wystarczyłoby mi żeby 3k wpadło co miesiąc pasywnie i byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie, mógłbym wtedy sobie skromnie neetować do końca życia.

Teraz myślę że jeszcze posiedzę tak z tydzień i od przyszłego poniedziałku wezmę się już za robotę echhh

#neet #feels #pracbaza #przemyslenia
  • 7
rozwalić oszczędności na siedzenie na dupie też słaba perspektywa

@krucjan: wolny czas to towar jak każdy inny, sam bym sobie chętnie ze trzy miesiące bezrobocia zrobił. Ale umowy podpisane i dupa, trzeba #!$%@?ć. (,)
@krucjan: nie ma co neetowac. Lepiej #!$%@?ć Januszowi na nowe porche, odkładać drobniaki latami żeby żarła je inflacja, dociulasz do wkładu własnego na kredyt żeby mieć dach nad głową, potem tylko 20 lat i jesteś wolny. Przepraszam chciałem powiedzieć że jesteśmy wolni, wszyscy razem jes tes my wol ni