Czy ktoś z Was pisał wniosek do KIS o interpretację indywidualną na temat stawki ryczałtu? Biura księgowe chcą za to ponad 1k, a sam nie potrafię tego wypełnić. #podatki #ksiegowosc #polskilad #dzialalnoscgospodarcza
@Debowy_Jacek: Ja nie pisałem, ale na różnych grupach dla programistów ludzie piszą, że spokojnie sami dali radę. No i najpierw piszesz do GUSu a nie KISu. No i 1k to może wziąć doradca podatkowy, a nie księgowa.
Ja nie pisałem, ale na różnych grupach dla programistów ludzie piszą, że spokojnie sami dali radę
@Arytmetyk: tak, a później się okazuje, że ta interpretacja jest nic nie warta, bo w opisie stanu faktycznego przesądzili to, o co mieli zapytać. To że ktoś dostał interpretację to nie znaczy, że zrobił to dobrze.
@Papinianus: Wybacz, ale na tych grupach dużo częściej widzę problem "doradca przesądził w stanie faktycznym i co teraz" niż "przesądziłem w stanie faktycznym".
#podatki #ksiegowosc #polskilad #dzialalnoscgospodarcza
@Debowy_Jacek: biurom księgowym nie powinno się zlecać takich rzeczy, tylko doradcy podatkowemu
No i 1k to może wziąć doradca podatkowy, a nie księgowa.
@Arytmetyk: tak, a później się okazuje, że ta interpretacja jest nic nie warta, bo w opisie stanu faktycznego przesądzili to, o co mieli zapytać. To że ktoś dostał interpretację to nie znaczy, że zrobił to dobrze.
@Arytmetyk: To nie widzieli wniosku, który doradca składał? Proszę link do takiej grupy i konkretny post.